Kolovoz 2019.
01.08.
31.08.
31.
Ciklus radionica
19.07.2019 do 04.09.2019
Ciklus radionica
19.07.2019 do 31.08.2019
Ciklus radionica
19.07.2019 do 31.08.2019
Ciklus radionica
19.07.2019 do 31.08.2019
Ciklus radionica
19.07.2019 do 31.08.2019
Poklon bon

Hrana kao kultura

U hrani kao kulturi vidimo i  povezivanje s drugim tradicijama, vjerama, otvaranje naših okusnih pupoljaka drukčijim začinima i namirnicama,  a sve u cilju da razbijemo barijere i steknemo sigurnost u rečenici: Svijet je uistinu malen.

"Hrana je simbol ljubavi kada su riječi neprimjerene." Alan D. Wolfelt

"Rajčice i bosiljak hranu čine talijanskom, vino i estragon francuskom. Vrhnje je čini ruskom, limun i cimet grčkom. Umak od soje je čini kineskom, a češnjak dobrom." Alice May Brock

U skladu s mogućnostima, educirat ćemo vas o:

  • Kulturi prehrane pojedinih nacija
  • Kulturi prehrane raznih religija
  • Bontonu za stolom
  • Kulturnim običajima, svetkovinama, blagdanima
  • Trendovima pripremanja i služenja hrane

Biotechnicon je član međunarodnih organizacija: IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements) i OriGIn  (Organization of Geographical Indications Network) koje garantiraju kvalitetu i autohtonost proizvoda.

 

Radionice

MAKEDONIJA - Kulinarska radionica i večera
03.09.2019

Makedonija, tako blizu, a tako daleko... Zemlja sunca i slasnih plodova čija sezona dolazi. Paprike, rajčice, patlidžani... Ako ste ikada bili u Makedoniji znate kakva čudesa od ovih namirnica umiju pripreiti. 

Pridružite nam se na radionici i  učite od vrsnog kuhara, makedonca, Aleksandra Jovanovikja. Uz recepte koje ćemo zajedno kuhati i večerati, Aleks će vam ispričati o načinima kuhanja u Makedoniji, kako je kroz povijest došlo do tradicionalnih recepata, povrću koje se najčešće koristi. Posebnu pažnju posvetit će paprici te ispričati koliko ima vrsta i kako se koja koristi. Na dalje, o patlidžanu i rižinim poljima - da, postoje u Makedoniji!

Uz večeru,  dok guštamo, dogovorit ćemo koja bi nam mogla biti sljedeća tema:  ajvar , ljutenice. vrste pindjura i ostali mali miljun namaza što svježih što kao zimnica ... Mljac!

 

Zajednički kuhamo i večeramo:

Turli tava 

Pinđjur

Malidžano

Sarmice u lozovom listu

Taratur

Zapečene ljute papričice sa češnjakom peršinom i balzamičnim octom od nara

Nafora - Zapečene kockice crnog kruha sa bukovcem i naribanim sirom

 

Svi polaznici dobivaju dva dara: Diplomu i recepte!

 

Informacije

Kada:  3.9.2019. / 18-20:30h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

Cijena


Cijena pojedine radionice: 550 kn

Popust za rane prijave45%(do 3 dana prije radionice/ Iznos: 300kn)

Popust 50% za prijave u paruili dolazak na 2 radionice unutar ciklusa (Iznos 550kn)
 

Potrebna je uplata minimalno 3 dana prije održavanja radionice s obaveznom prijavom na mail info@kulturaprehrane.hr (priložiti potvrdu o uplati).

Moguće platiti u ratama. Posljednja rata treba biti uplaćena 3 radna dana prije tečaja.

 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Naziv radionice
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
 

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. 

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju!

Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2019 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466