Srpanj 2017.
01.07.
31.07.
8.
11.
Radionica
11.07.2017
12.
Radionica
12.07.2017
13.
16.

Hrana kao kultura

U hrani kao kulturi vidimo i  povezivanje s drugim tradicijama, vjerama, otvaranje naših okusnih pupoljaka drukčijim začinima i namirnicama,  a sve u cilju da razbijemo barijere i steknemo sigurnost u rečenici: Svijet je uistinu malen.

"Hrana je simbol ljubavi kada su riječi neprimjerene." Alan D. Wolfelt

"Rajčice i bosiljak hranu čine talijanskom, vino i estragon francuskom. Vrhnje je čini ruskom, limun i cimet grčkom. Umak od soje je čini kineskom, a češnjak dobrom." Alice May Brock

U skladu s mogućnostima, educirat ćemo vas o:

  • Kulturi prehrane pojedinih nacija
  • Kulturi prehrane raznih religija
  • Bontonu za stolom
  • Kulturnim običajima, svetkovinama, blagdanima
  • Trendovima pripremanja i služenja hrane

Biotechnicon je član međunarodnih organizacija: IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements) i OriGIn  (Organization of Geographical Indications Network) koje garantiraju kvalitetu i autohtonost proizvoda.

 

Radionice

Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2017 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463