Hrana kao kultura
U hrani kao kulturi vidimo i povezivanje s drugim tradicijama, vjerama, otvaranje naših okusnih pupoljaka drukčijim začinima i namirnicama, a sve u cilju da razbijemo barijere i steknemo sigurnost u rečenici: Svijet je uistinu malen.
"Hrana je simbol ljubavi kada su riječi neprimjerene." Alan D. Wolfelt
"Rajčice i bosiljak hranu čine talijanskom, vino i estragon francuskom. Vrhnje je čini ruskom, limun i cimet grčkom. Umak od soje je čini kineskom, a češnjak dobrom." Alice May Brock
U skladu s mogućnostima, educirat ćemo vas o:
- Kulturi prehrane pojedinih nacija
- Kulturi prehrane raznih religija
- Bontonu za stolom
- Kulturnim običajima, svetkovinama, blagdanima
- Trendovima pripremanja i služenja hrane
|
Biotechnicon je član međunarodnih organizacija: IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements) i OriGIn (Organization of Geographical Indications Network) koje garantiraju kvalitetu i autohtonost proizvoda.