Travanj 2019.
01.04.
30.04.
2.
Radionica
02.04.2019
4.
Radionica
04.04.2019
8.
Radionica
08.04.2019
11.
Radionica
11.04.2019
13.
Radionica
13.04.2019
14.
Radionica
14.04.2019
15.
Radionica
15.04.2019
22.
Radionica
22.04.2019
24.
27.
Radionica
27.04.2019
29.
Radionica
29.04.2019
Poklon bon

Hrana kao ponos

Hrana kao ponos za nas predstavlja, prvenstveno, isticanje hrvatskih autohtonih proizvoda s pričom, potpisom i tradicijom.

Važni su nam:

  • Hrvatski autohtoni proizvodi
  • Hrvatski proizvodi s dodanom vrijednošću
  • Priprema proizvoda s dodanom vrijednošću
  • Kombiniranje i degustacije proizvoda s pričom
  • Promičemo hrvatsko, kupujemo hrvatsko i jedemo hrvatsko

Radionice

ŠRI LANKA - Kulinarska radionica i večera
25.04.2019

Ključne riječi kojima opisujemo šrilankansku kuhinju su riža, kokos i bogatstvo začina. Na šrilankansku kuhinju utjecali su susjedi iz regije, ali i razni kolonizatori tijekom povijesti. Neka od najpoznatijih jela su Rice and curry - riža kuhana na pari uz dodatak jednog ili više currya koji mogu biti povrtni, mesni ili riblji, u pratnji sambola - začinske mješavine; Hoppers i String Hoppers - razne vrste palačinki koje se jedu za doručak ili kao prilog; Kottu - sjeckana kombinacija beskvasnog kruha,  povrća i mesa; Lamprais - nekoliko raznih jela zamotanih i pečenih u listu banane;  Watalappam - puding od kokosovog mlijeka,  palminog šećera i kardamoma.

Zajednički pipremamo i večeramo

Curry od buče 

Devilled chicken, riža

Sambal od svježeg kokosa

String hoppers ( domaći rezanci od rižinog brašna)

Watalappan, rožata s kokosovim mlijekom i kardamomom

 

Svi polaznici dobivaju dva dara: Diplomu i recepte!

 

Voditelj Darko Debić krije se iza slasnog, bogatog, putopisnog bloga Samo jedan griz ...

O sebi kaže... Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći kao kuhar, duže od dvadeset godina u prestižnom zagrebačkom hotelu, koje bih sada želio podijeliti s vama. Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Za svoje recepte pokušavam koristiti lokalno uzgojene namirnice, prateći sezonu, jer namirnice koje dospijevaju u određeno godišnje doba, tada su i na vrhuncu svoje nutritivne vrijednosti. Velika strast (ili porok! :-)) su mi slatka jela – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata! Na nagovor prijatelja (i njihovo traženje recepata za isprobana jela) pokrenuo sam blog Samo jedan griz i istoimeni profil na Instagramu.

 

Informacije

Kada: 25.4.2019. / 18-20:30h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

Cijena: Cijena za radionicu i večeru je 500kn

Popust:  45% za uplate do 3 dana prije (275kn) 

              50% za dvije kupljene radionice (500kn)* 

              *dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju i kuhanju :)

Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2019 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466