Prosinac 2023.
01.12.
31.12.
Poklon bon

Hrana kao užitak

Uživamo u kuhanju, uživamo jesti, zašto ne bismo uživali zajedno?

U našoj se kuhinji svi zabavljaju – od osobe koja guli krumpir do osobe koja otapa čokoladu. A spremni smo za sve: kuhati sa svim namirnicama, spremati predjela, glavna jela i deserte, uživati u tematskim večerima, pripremati se za Božić ili Uskrs finim kolačima.Naučit ćemo kako se to ono kuha rižoto, što je pâte brisée a što pâte sucrée, zašto se u recepte uvijek stavlja prstohvat soli i kako iznenaditi svu rodbinu najboljom tortom, najsočnije pečenim mesom i drugim uživancijama.

Želimo da postanete dio naše priče u kojoj zadivljujemo nepce dobrim vinima, širimo zjenice primamljivim jelima, učimo kako koristiti pojedine tehnike i namirnice.

"Privuci stolicu. Pridruži nam se. Kušaj. Život je tako beskonačno ukusan." Ruth Reichl

U središtu su:

  • Kulinarske radionice (slana i slatka jela spremaju se pod stručnim vodstvom, na radionici sudjeluju svi polaznici)
  • Degustacije raznih proizvoda i jela
  • Timski programi s kuhanjem
  • Tematske večeri (prihvaćamo i vaše prijedloge!)

Radionice

Mala škola vina: CABERNET FRANC
04.12.2023

Na dan 4.12. obilježavamo međunarodni dan Cabernet Franc vina, a tim povodom na Maloj školi vina tematiziramo ovu sortu kroz teorijsko i praktično upoznavanje sorte kroz 6 vina. Cabernet franc je jako stara crvena sorta grožđa, nastala najvjerojatnije genetskim mutacijama divlje loze.

 
Spontanim križanjem Cabernet franca i Sauvignon Blanca nastao je poznati i cijenjeni Cabernet Sauvignon, tako da je iako mnogo stariji Cabernet franc ostao u sjeni svog mnogo poznatijeg 'velikog brata', što svakako ne zaslužuje.

Radionicu vodi naš stručni i iskusni predavač educiran na prestižnoj londonskoj školi Wine and Spirits Education Trust, a koji vodi i certificirane WSET tečajeve razine 1,2 i 3. U Centru za kulturu prehrane.

Tečaj je prikladan za početnike, ali i za napredne vinoljupce i vinoljupke. Naš predavač imat će odgovor i na „teška“ pitanja i  uvijek spremnu priču za „one koji žele znati više“ :)

Družimo se s vinima iz vinoteke Luma Wine & Friends koja sve polaznike daruje s 15% popusta na Merlotu vinoteci i Wine Baru.

Broj mjesta je ograničen – rezerviraj svoje!

 

   Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu!

 

Informacije

          Voditelji:  Srđan Lisac

            Kada:   4.12.2023. / 18:00 - 21:00h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Cijena: Cijena za radionicu  je  65,00 EUR*

Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru je 15% / 110,00  EUR*

* Cijene su izračunate prema konverziji 7,5345 kuna za euro.

 

 

NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Veselimo se druženju!11.9. obilježavamo mešunarodni dan ove  omiljene sorte, a tim povodom na Maloj školi vina tematiziramo Cabernet Sauvignon kroz teorijsko i praktično upoznavanje sorte kroz 6 vina koja će Vam približiti što teren, klima i vinar mogu su-kreirati da bi stvorili i izvukli iz sorte sve što ona može ponnuditi.

Radionicu vodi naš stručni i iskusni predavač educiran na prestižnoj londonskoj školi Wine and Spirits Education Trust, a koji vodi i certificirane WSET tečajeve razine 1,2 i 3. U Centru za kulturu prehrane.

Tečaj je prikladan za početnike, ali i za napredne vinoljupce i vinoljupke. Naš predavač imat će odgovor i na „teška“ pitanja i  uvijek spremnu priču za „one koji žele znati više“ :)

Družimo se s vinima iz vinoteke Luma Wine & Friends koja sve polaznike daruje s 15% popusta na Cabernet Sauvignon u vinoteci i Wine Baru.

Broj mjesta je ograničen – rezerviraj svoje!

 

   Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu!

 

Informacije

          Voditelji:  Srđan Lisac

            Kada:   11.9.2023. / 19:00 - 21:00h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Cijena: Cijena za radionicu  je  65,00 EUR*

Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru je 15% / 110,00  EUR*

* Cijene su izračunate prema konverziji 7,5345 kuna za euro.

 

 

NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Veselimo se druženju!

Prošle radionice