Siječanj 2022.
01.01.
31.01.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
10.
Radionica
10.01.2022
11.
Radionica
11.01.2022
19.
Radionica
19.01.2022
20.
Radionica
20.01.2022
22.
24.
Radionica
24.01.2022
29.
Radionica
29.01.2022
31.
Radionica
31.01.2022
Poklon bon

Degustacija i prezentacija proizvoda

Približavamo vam Hrvatsku i svijet kroz hranu i vina. Poznajemo gastronomiju različitih zemalja i kultura,  a posebno smo stručni i zaljubljeni u hrvatsku gastronomsku baštinu.
Blisko surađujemo s malim hrvatskim proizvođačima tradicionalnih, ekoloških te autohtonih proizvoda sa zaštićenim geografskim porijeklom.

Biotechnicon (krovna ustanova nad Centrom za kulturu prehrane) je član međunarodnih organizacija: IFOAM (InternationalFederationofOrganicAgricultureMovements) i OriGIn  (OrganizationofGeographicalIndicationsNetwork) koje garantiraju kvalitetu i autohtonost proizvoda.

Upravo je zato Centar za kulturu prehrane pravo mjesto za promociju vaših i naših autohtonih proizvoda. Želite li predstaviti svoj pršut, svoje zelje, svoje ulje? Ili možda želite za sebe i suradnike, prijatelje i kolege organizirati degustaciju hrvatskih autohtonih proizvoda?

U Centru za kulturu prehrane podržavamo takvu promociju. Dobrodošli!

Naši programi pružaju iskustva Hrvatske gastronomije kroz programe degustacije autohtonih proizvoda i vina praćene pričom o njihovom nastanku, podrijetlu, regiji, zemljopisnim, povijesnim, kulturnim i drugim specifičnostima.

Croatian Gastronomy Exhibition - Delicious Foods

Ovaj program ima fokus na hranu te uključuje degustaciju autohtonih hrvatskih proizvoda: Dalmatinski, Krčki i Drniški pršut, Slavonski kulen, Paški sir, maslinova ulja i masline, bučine sjemenke, bučino ulje i drugo.

Croatian Gastronomy Exhibition – Fine Wines

Ovaj program ima fokus na bogatu vinsku kartu hrvatske. Prezentiranje i kušanje vina iz različitih regija Hrvatske vodi certificirani predavač od strane jedne od svjetski najpoznatijih vinskih škola, Wine&SpiritEducation Trust.

  • Broj polaznika: 2 - 16
  • Trajanje: 2 sata

Radionice

WOK 101
20.01.2022

VAŽNO: Molimo Vas obavezno pročitajte napomene u vezi sudjelovanja OVDJE.

 

WOK 101 by Darko Debić  aka Smao jedan griz ... Hop na njegov Instagram i sve će vam biti jasno;čovjek zna znanje, iznimno je talentiran, a još više zaljubljen egzotičnu kuhinju i predivne kreacije koje svaki dan neumorno stvara. 

 

Pridružite se i naučite: 

Kako odabrati wok?

 

Na što obratiti pažnju prilikom kupnje woka!
Kako ga pripremiti za prvu upotrebu?
Mogu li se wok jela pripremiti bez woka?
Kako marinirati meso za wok da bi bilo eksta sočno?
Kako narezati razne vrste povrća za wok?
Koje umake koristiti za prigotavljanje wok jela?


Mix and match wok

Pad Thai, tajlandska tjestenina od rižinog brašna
Nasi goreng, indonezijska pržena riža
Pržena kineska tjestenina s jajima
Povrtni stir fry
Tofu
Piletina
Račići

Desert iz woka - Iznenađenje :)

 

Svi polaznici dobivaju dva dara: Diplomu i recepte!

 

Voditelj Darko Debić krije se iza slasnog, bogatog, putopisnog bloga Samo jedan griz ...

O sebi kaže... Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći kao kuhar, duže od dvadeset godina u prestižnom zagrebačkom hotelu, koje bih sada želio podijeliti s vama. Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Za svoje recepte pokušavam koristiti lokalno uzgojene namirnice, prateći sezonu, jer namirnice koje dospijevaju u određeno godišnje doba, tada su i na vrhuncu svoje nutritivne vrijednosti. Velika strast (ili porok! :-)) su mi slatka jela – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata! Na nagovor prijatelja (i njihovo traženje recepata za isprobana jela) pokrenuo sam blog Samo jedan griz i istoimeni profil na Instagramu.

 

Informacije

Kada:  20.1.2022. / 18:00 - 20:30h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Cijena: Cijena za radionicu  je 350kn

Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru: 600kn

NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Veselimo se druženju!

Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466