Listopad 2022.
01.10.
31.10.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
8.
Radionica
08.10.2022
Radionica
08.10.2022
10.
Radionica
10.10.2022
15.
Radionica
15.10.2022
Radionica
15.10.2022
17.
Radionica
17.10.2022
18.
22.
24.
Radionica
24.10.2022
25.
Radionica
25.10.2022
27.
Radionica
27.10.2022
29.
Radionica
29.10.2022
Poklon bon

Degustacija i prezentacija proizvoda

Približavamo vam Hrvatsku i svijet kroz hranu i vina. Poznajemo gastronomiju različitih zemalja i kultura,  a posebno smo stručni i zaljubljeni u hrvatsku gastronomsku baštinu.
Blisko surađujemo s malim hrvatskim proizvođačima tradicionalnih, ekoloških te autohtonih proizvoda sa zaštićenim geografskim porijeklom.

Biotechnicon (krovna ustanova nad Centrom za kulturu prehrane) je član međunarodnih organizacija: IFOAM (InternationalFederationofOrganicAgricultureMovements) i OriGIn  (OrganizationofGeographicalIndicationsNetwork) koje garantiraju kvalitetu i autohtonost proizvoda.

Upravo je zato Centar za kulturu prehrane pravo mjesto za promociju vaših i naših autohtonih proizvoda. Želite li predstaviti svoj pršut, svoje zelje, svoje ulje? Ili možda želite za sebe i suradnike, prijatelje i kolege organizirati degustaciju hrvatskih autohtonih proizvoda?

U Centru za kulturu prehrane podržavamo takvu promociju. Dobrodošli!

Naši programi pružaju iskustva Hrvatske gastronomije kroz programe degustacije autohtonih proizvoda i vina praćene pričom o njihovom nastanku, podrijetlu, regiji, zemljopisnim, povijesnim, kulturnim i drugim specifičnostima.

Croatian Gastronomy Exhibition - Delicious Foods

Ovaj program ima fokus na hranu te uključuje degustaciju autohtonih hrvatskih proizvoda: Dalmatinski, Krčki i Drniški pršut, Slavonski kulen, Paški sir, maslinova ulja i masline, bučine sjemenke, bučino ulje i drugo.

Croatian Gastronomy Exhibition – Fine Wines

Ovaj program ima fokus na bogatu vinsku kartu hrvatske. Prezentiranje i kušanje vina iz različitih regija Hrvatske vodi certificirani predavač od strane jedne od svjetski najpoznatijih vinskih škola, Wine&SpiritEducation Trust.

  • Broj polaznika: 2 - 16
  • Trajanje: 2 sata

Radionice

Zdravija prehrana u vrtićima i školama
01.10.2022

Kulinarska radionica i edukacija o zdravijoj prehrani i obrocima za stručni kadar profesionalnih kuhara u vrtićima i školama

 

Radionica je prikladna za kuhare i pomoćne kuhare u vrtićima i školama, a s krajnjim ciljem da se djeci osiguraju što zdraviji obroci u okviru mogućnosti pojedine institucije.

Radionica je praktična i interaktivna, a nakon nje će polaznici imati praktično znanje za pripremu 18 konkretnih recepata te će naučiti principe zdrave prehrane te način primjene u planiranju jelovnika.

 

Ciljevi radionice

  • naučiti osnove zdravije prehrane
  • ovladati praktičnom primjenom principa pri izboru namirnica i slaganju jelovnika
  • vježbati navedeno kroz pripremu 18 recepata koji su zdravi, jednostavni i prikladni za pripremu u velikim količinama
  • ovladati pripremom 18 konkretnih recepata koji se mogu uvesti u postojeći jelovnik
  •  

Recepti koji se rade na radionici

  • Maneštra od graška i riže
  • Hrskave polpete od kelja i kvinoje
  • Istarska Maneštra
  • Zapečeni krumpir punjen ratatujem
  • Cous-cous sa šampinjonima i mahunama
  • Proso s povrćem
  • Varivo od leće i poriluka
  • Okruglice od špinata
  • Rotole
  • Popečci od brokule
  • Popečci od oslića s umakom od jogurta
  • Napitak od banane i meda
  • Heljdine zdrave palačinke
  • Puding od prosa
  • Zdravi slani muffini za doručak
  • Slane palačinke
  • Zdravi brownie
  • Gužvara

 

Svi polaznici nakon radionice dobivaju

  • skriptu
  • recepte
  • potvrdu o pohađanju edukacije

 

Informacije

          Voditelji:  Darko Debić 

            Kada:  1.10.2022. / 10:00 - 16:00h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Cijena: Cijena za radionicu  je 1500kn

Popust za dolazak u paru je 15%: 2500kn

Mogućnost plaćanja u 3 rate. Posljednja rata mora biti uplaćena 2 dana prije tečaja.

 

NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Veselimo se druženju!

Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466