Veljača 2019.
01.02.
28.02.
12.
Radionica
12.02.2019
18.
Radionica
18.02.2019
22.
Ciklus radionica
22.02.2019 do 24.02.2019
24.
Ciklus radionica
22.02.2019 do 24.02.2019
25.
Radionica
25.02.2019
Poklon bon

Level 2 Award in Wines and Spirits

O tečaju

Naš najpopularniji tečaj. Na WSET Level 2 Award in Wine and Spirits ćete naučiti o glavnim svjetskim vinskim sortama, različitim stilovima vina i alkoholnih pića u svijetu, te kombiniranju vina s hranom. Upoznat ćete i kušati vina uz korištenje WSET Systematic Approach to Wine Tasting nakon svakog obrađenog poglavlja. WSET Level 2 Award in Wine and Spirits završava jednosatnim ispitom na engleskom jeziku po načelu višestrukog izbora (multiple choice examination). Po uspješno položenom ispitu svaki polaznik dobiva WSET Level 2 certifikat i WSET značku.

Koji nivo znanja je potreban za pohađanje ovog tečaja?

Za uspješno pohađanje WSET Level 2 Award in Wine and Spirits nije potrebna nikakva formalna kvalifikacija već samo zainteresiranost i dobra volja za znanjem. WSET Level 2 Award in Wine and Spirits je stvoren kao strukovni tečaj za zaposlenike u industriji pića koji su imali osnovno prethodno znanje o vinima i žestokim alkoholnim pićima, a proširuje ga znanjima i sposobnostima za rad u uslužnim i prodajnim djelatnostima povezanih s vinskim biznisom. Tečaj odgovara i potrebama zaljubljenika koji imaju ozbiljan interes za vina, te žele proširiti znanje na strukturiran način. Od polaznika se očekuje da pročita knjigu i posveti najmanje 14 sati učenju prije izlaska na ispit.

Što uključuje ovaj tečaj?

  • Kako nastaje vino
  • Koji faktori utječu na stil vina
  • Ključne međunarodne sorte i njihove karakteristike
  • Najvažnije svjetske vinske regije
  • Proizvodnja pjenušavih, slatkih i likerskih vina
  • Osnove sparivanja vina i hrane
  • Vođeno kušanje vina po WSET Level 2 Systematic Approach to tasting Wine (SAT)
  • Osnovne kategorije žestokih pića i njihovi načini proizvodnje

Održavanje tečaja

  • Trodnevni: vikendom, petak 17.00 – 21.00, subota/nedjelja 9.00 – 15.30
  • Jednodnevni: 9.00 - 16.30- 1 dan 3 tjedna za redom (vikendom)
  • Ispit - dva tjedna po predavanju
  • Minimalni broj polaznika je 8
  • Maksimalni broj polaznika je 14

Ispit

Nakon tečaja polaže se pismeni ispit koji traje 60 minuta i sadrži 50 s višestrukim izborom. Za uspješan završetak tečaja potrebno je 55% točnih odgovora. Ispit se piše odvojeno od tečaja omogućujući polaznicima odgovarajuće vrijeme potrebno za pripremu.

Cijena

  • 3.500,00 HRK

WSET vinski tečajevi u cijeni imaju uključenu upisninu, materijale za učenje, troškove ispita i PDV. Svi materijali se uručuju na uvodnom satu tečaja. Vino je također uključeno u cijenu, a svi uzorci izabiru WSET odobreni predavači i predstavljaju reprezentativna vina za stil i kvalitetu koja se podučava.

Kako se mogu prijaviti

Dokumenti

Za dodatne informacije molimo Vas da pregledate sljedeći dokument:

Radionice

Masterclass - Vučena tijesta
16.02.2019

Vučena tijesta jedan su od najvećih izazova kada su u pitanju tijesta. Kupovne kore su "ziher" i uvijek nadohvat ruke, ali domaće tijesto je sasvim nešto drugo i bureci, pite i štrudle od domaćih kora su svemirski fine i nemjerljive s onima napravljenim u kupovnim korama.

Ako ste imali bake, majke, tete ili koga god - znate to. Ili ste barem bili u planinarskom domu i probali (ako ne, brzo na Sljeme!).

Na radionici ovladavamo ovom drevnom vještinom izrade domaćeg vučenog tijesta. Radit ćemo usporedno ručno i s kuhinjskim robotom Kenwood kako bismo vidjetli razlike u tehnici, rezultatima, vremenu i drugom.

Što ćemo raditi, jesti i kući ponijeti (ako štogod ostane)

Burek (meso)

Pita sirnica (sir) 

Pita krumpiruša

Štrudla slatka višnja

Štrudla slatka jabuke

Radionica se realizira u suradnji s Kenwood Hrvatska. 

    Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu i recepte!

Informacije

          Voditelji: Anja Bajt  / Tanja Pastuović Klaić / Anita Kozina 

            Kada: 16.2.2019. / 10-12:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

Cijena: Cijena za radionicu  je 500kn

Popust:  45% za uplate do 3 dana prije (275kn) 

              50% za dvije kupljene radionice (500kn)* 

              *dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju i kuhanju :)

Mala PIVSKA Škola
18.02.2019
Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2019 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466