Listopad 2018.
01.10.
31.10.
4.
Radionica
04.10.2018
15.
Radionica
15.10.2018
16.
Ciklus radionica
16.10.2018 do 16.09.2018
27.
28.
Radionica
28.10.2018
29.
Radionica
29.10.2018

Level 3 Award in Wine and Spirits

"Exploring the world of wines and spirits"

O tečaju

Cilj WSET Level 3 Award in Wine and Spirits tečaja je detaljna analiza glavnih svjetskih vinskih sorti, različitih stilova vina i alkoholnih pića u svijetu. Upoznati ćete, kušati i analizirati vina uz korištenje WSET Systematic Approach to Wine Tasting nakon svakog obrađenog poglavlja, te naučiti prepoznati stil i kvalitetu.
U prvom dijelu „Wines and Spirits of the World“ fokusiramo se na:

  • Proizvodnju vina (lokacija, vinogradarstvo, vinfikacija, starenje, punjenje i deklariranje
  • Francuska, Italija, Španjolska, Portugal, Njemačka, Centralna i Istočna Europa, Južna Afrika, Australija i Novi Zeland, Sjeverna Amerika, Južna i Centralna Amerika
  • Pjenušava vina
  • Desertna i fortificirana vina
  • Alkoholna pića i likeri
  • Informacije i savjeti za kupce i osoblje

Drugi dio „Tasting and Evaluating Wines of the World“ fokusira se na:

  • WSET Level 3 Systematic Approach to Tasting – kušanje i analiza kvalitete, stila i cijene vina

Predavanja su na Engleskom jeziku.

Koji nivo znanja je potreban za pohađanje ovog tečaja?

Za pohađanje WSET Level 3 Award in Wine and Spirits potreban je uspješno položeni ispit WSET Level 2 Award in Wine and Spirits.

Održavanje tečaja

  • Dva trodnevna tečaja: 9.00 - 16.30 – vikendom (+28 sati predavanja)
  • Minimalni broj polaznika je 8
  • Maksimalni broj polaznika je 14
  • Predavanje se održava u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Ispit

Nakon tečaja polaže se ispit na Engleskom jeziku koji se sastoji od tri dijela:
„Wines and Spirits of the World“ dio se polaže pisanim ispitom na načelu višestrukog izbora (50 pitanja), te dijelom koji zahtijeva kratke pisane odgovore. Za ovaj dio ispita polaznici imaju 1 sat i 45 minuta.
„Tasting and Evaluating Wines of the World“ dio se polaže slijepim kušanjem dva vina u vremenu od 30 minuta.
Za uspješan završetak tečaja potrebno je 55% točnih odgovora u svakom od tri dijela (višestruki izbor, kratki odgovori, kušanje).
Ispit se piše odvojeno od tečaja omogućujući polaznicima odgovarajuće vrijeme potrebno za pripremu.

Cijena

  • 6.000,00 HRK

WSET vinski tečajevi u cijeni imaju uključenu upisninu, materijale za učenje, troškove ispita i PDV. Zbog opsežnosti materijala preporučujemo raniju prijavu, materijali se dostavljaju poštom ili najkasnije prvi dan predavanja. Vino je također uključeno u cijenu, a sve uzorke (76 vina i 6 žestokih pića) izabiru WSET odobreni predavači i predstavljaju reprezentativna vina za stil i kvalitetu koja se podučava.

Predavač

Robert Gorjak, diploma WSET

Dokumenti

Za dodatne informacije molimo Vas da pregledate sljedeće dokumente:

Termini

Jesen 2015

Studeni 20., 21.,22. – 1 dio
Prosinac 04.,05.,06.– 2 dio
Prosinac 19. – ispit

Zima 2016 - PRODANO

Veljača 05.,06.,07. – 1 dio
Veljača 26.,27.,28. – 2 dio

Radionice

INDIJA: Kulinarska radionica i večera
16.10.2018 do 16.09.2018

Indija - tisuću boja, okusa, mirisa, pregršt svježih sastojaka, začina... Daleku egzotičnu zemlju jednako "dalekih" okusa na tanjur nam donosi Anita Kozina, gastro-blogerica iza slasnog bloga Veseli trbuh. Uz veliku ljubav i umijeće u kuhinji, inspirirana nedavnim putovanjem, očarat će te gastro - putopisnim čarolijama te naučiti o indijskoj kuhinji kroz pripremu zamamnih recepata!

Jelovnik:

SAMOSA s punjenjem 

Umak od jogurta & đumbira

Curry s piletinom, slanutkom & karfiolom

Vege Curry sa slanutkom & karfiolom

Lemon rice 
 

          Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu i recepte!

Informacije

          Voditelji: Anita Kozina

            Kada: 16.10.2018. / 18-20:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

Cijena: Cijena za radionicu i večeru je 500kn

Popust:  45% za uplate do 3 dana prije (275kn) 

              50% za dvije kupljene radionice (500kn)* 

              *dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju i kuhanju :)

Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2018 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463