Veljača 2019.
01.02.
28.02.
12.
Radionica
12.02.2019
18.
Radionica
18.02.2019
22.
Ciklus radionica
22.02.2019 do 24.02.2019
24.
Ciklus radionica
22.02.2019 do 24.02.2019
25.
Radionica
25.02.2019
Poklon bon

Level 3 Award in Wines

O tečaju

Cilj WSET Level 3 Award in Wine and Spirits tečaja je detaljna analiza glavnih svjetskih vinskih sorti, različitih stilova vina i alkoholnih pića u svijetu. Upoznati ćete, kušati i analizirati 82 svjetska vina uz korištenje WSET Level 3 Systematic Approach to Wine Tasting nakon svakog obrađenog poglavlja, te naučiti prepoznati stil i kvalitetu. Predavanja su na Engleskom jeziku.Po uspješno položenom ispitu svaki polaznik dobiva WSET Level 3 certifikat, WSET značku i mogućnost korištenja definiranog WSET loga.

Koji nivo znanja je potreban za pohađanje ovog tečaja?

Za pohađanje WSET Level 3 Award in Wine and Spirits potreban je uspješno položeni ispit WSET Level 2 Award in Wine and Spirits.

Tečaj je na Engleskom jeziku pa je dobro znanje jezika preduvjet za uspješno pračenje tečaja i polaganje ispita.

Što uključuje ovaj tečaj?

  • Ključni faktori u proizvodnji vina: lokacija, vinogradarstvo, vinarstvo, odležavanje, punjenje
  • Glavne karakteristike najvažnijih mirnih vina, pjenušavih i likerskih vina svijeta
  • Kako napraviti valjanu preporuku
  • Vođeno kušanje 82 vina po WSET Level 3 Systematic Approach to Tasting Wine (SAT)

Održavanje tečaja

  • • Dva trodnevna tečaja: vikendom (+28 sati predavanja)
  • Minimalni broj polaznika je 8
  • Maksimalni broj polaznika je 14
  • Predavanje se održava u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Ispit

Nakon tečaja polaže se ispit na Engleskom jeziku koji se sastoji od dva dijela: „Teoretski“ dio se polaže pisanim ispitom na načelu višestrukog izbora (50 pitanja), te 4 kratka pisana odgovora. Za ovaj dio ispita polaznici imaju 1 sat i 45 minuta. „Tasting“ dio se polaže slijepim kušanjem dva vina u vremenu od 30 minuta.
Za uspješan završetak tečaja potrebno je 55% točnih odgovora u svakom od dva dijela (teoretski dio, kušanje).
Ispit se može pisati odvojeno od tečaja omogućujući polaznicima odgovarajuće vrijeme potrebno za pripremu.

Cijena

  • 7.000,00 HRK

WSET vinski tečajevi u cijeni imaju uključenu upisninu, materijale za učenje, troškove ispita i PDV. Zbog opsežnosti materijala preporučujemo raniju prijavu, materijali se dostavljaju poštom ili najkasnije prvi dan predavanja. Vino je također uključeno u cijenu, a sve uzorke (82 vina) izabiru WSET odobreni predavači i predstavljaju reprezentativna vina za stil i kvalitetu koja se podučava.

Kako se mogu prijaviti

Dokumenti

Za dodatne informacije molimo Vas da pregledate sljedeći dokument:

Radionice

Masterclass - Vučena tijesta
16.02.2019

Vučena tijesta jedan su od najvećih izazova kada su u pitanju tijesta. Kupovne kore su "ziher" i uvijek nadohvat ruke, ali domaće tijesto je sasvim nešto drugo i bureci, pite i štrudle od domaćih kora su svemirski fine i nemjerljive s onima napravljenim u kupovnim korama.

Ako ste imali bake, majke, tete ili koga god - znate to. Ili ste barem bili u planinarskom domu i probali (ako ne, brzo na Sljeme!).

Na radionici ovladavamo ovom drevnom vještinom izrade domaćeg vučenog tijesta. Radit ćemo usporedno ručno i s kuhinjskim robotom Kenwood kako bismo vidjetli razlike u tehnici, rezultatima, vremenu i drugom.

Što ćemo raditi, jesti i kući ponijeti (ako štogod ostane)

Burek (meso)

Pita sirnica (sir) 

Pita krumpiruša

Štrudla slatka višnja

Štrudla slatka jabuke

Radionica se realizira u suradnji s Kenwood Hrvatska. 

    Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu i recepte!

Informacije

          Voditelji: Anja Bajt  / Tanja Pastuović Klaić / Anita Kozina 

            Kada: 16.2.2019. / 10-12:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

Cijena: Cijena za radionicu  je 500kn

Popust:  45% za uplate do 3 dana prije (275kn) 

              50% za dvije kupljene radionice (500kn)* 

              *dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju i kuhanju :)

Mala PIVSKA Škola
18.02.2019
Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2019 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466