Prosinac 2018.
01.12.
31.12.
3.
Radionica
03.12.2018
8.
9.
Radionica
09.12.2018
10.
Ciklus radionica
10.12.2018 do 23.12.2018
Radionica
10.12.2018
11.
Ciklus radionica
10.12.2018 do 23.12.2018
14.
Ciklus radionica
10.12.2018 do 23.12.2018
15.
Ciklus radionica
10.12.2018 do 23.12.2018
16.
Ciklus radionica
10.12.2018 do 23.12.2018
17.
Ciklus radionica
10.12.2018 do 23.12.2018
Radionica
17.12.2018
18.
Ciklus radionica
10.12.2018 do 23.12.2018
23.
Ciklus radionica
10.12.2018 do 23.12.2018
Poklon bon

Level 3 Award in Wine and Spirits

"Exploring the world of wines and spirits"

O tečaju

Cilj WSET Level 3 Award in Wine and Spirits tečaja je detaljna analiza glavnih svjetskih vinskih sorti, različitih stilova vina i alkoholnih pića u svijetu. Upoznati ćete, kušati i analizirati vina uz korištenje WSET Systematic Approach to Wine Tasting nakon svakog obrađenog poglavlja, te naučiti prepoznati stil i kvalitetu.
U prvom dijelu „Wines and Spirits of the World“ fokusiramo se na:

  • Proizvodnju vina (lokacija, vinogradarstvo, vinfikacija, starenje, punjenje i deklariranje
  • Francuska, Italija, Španjolska, Portugal, Njemačka, Centralna i Istočna Europa, Južna Afrika, Australija i Novi Zeland, Sjeverna Amerika, Južna i Centralna Amerika
  • Pjenušava vina
  • Desertna i fortificirana vina
  • Alkoholna pića i likeri
  • Informacije i savjeti za kupce i osoblje

Drugi dio „Tasting and Evaluating Wines of the World“ fokusira se na:

  • WSET Level 3 Systematic Approach to Tasting – kušanje i analiza kvalitete, stila i cijene vina

Predavanja su na Engleskom jeziku.

Koji nivo znanja je potreban za pohađanje ovog tečaja?

Za pohađanje WSET Level 3 Award in Wine and Spirits potreban je uspješno položeni ispit WSET Level 2 Award in Wine and Spirits.

Održavanje tečaja

  • Dva trodnevna tečaja: 9.00 - 16.30 – vikendom (+28 sati predavanja)
  • Minimalni broj polaznika je 8
  • Maksimalni broj polaznika je 14
  • Predavanje se održava u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Ispit

Nakon tečaja polaže se ispit na Engleskom jeziku koji se sastoji od tri dijela:
„Wines and Spirits of the World“ dio se polaže pisanim ispitom na načelu višestrukog izbora (50 pitanja), te dijelom koji zahtijeva kratke pisane odgovore. Za ovaj dio ispita polaznici imaju 1 sat i 45 minuta.
„Tasting and Evaluating Wines of the World“ dio se polaže slijepim kušanjem dva vina u vremenu od 30 minuta.
Za uspješan završetak tečaja potrebno je 55% točnih odgovora u svakom od tri dijela (višestruki izbor, kratki odgovori, kušanje).
Ispit se piše odvojeno od tečaja omogućujući polaznicima odgovarajuće vrijeme potrebno za pripremu.

Cijena

  • 6.000,00 HRK

WSET vinski tečajevi u cijeni imaju uključenu upisninu, materijale za učenje, troškove ispita i PDV. Zbog opsežnosti materijala preporučujemo raniju prijavu, materijali se dostavljaju poštom ili najkasnije prvi dan predavanja. Vino je također uključeno u cijenu, a sve uzorke (76 vina i 6 žestokih pića) izabiru WSET odobreni predavači i predstavljaju reprezentativna vina za stil i kvalitetu koja se podučava.

Predavač

Robert Gorjak, diploma WSET

Dokumenti

Za dodatne informacije molimo Vas da pregledate sljedeće dokumente:

Termini

Jesen 2015

Studeni 20., 21.,22. – 1 dio
Prosinac 04.,05.,06.– 2 dio
Prosinac 19. – ispit

Zima 2016 - PRODANO

Veljača 05.,06.,07. – 1 dio
Veljača 26.,27.,28. – 2 dio

Radionice

Mala PIVSKA Škola
14.01.2019

Već i vrapci na granama znaju za craft, to jest zanatska piva koja su u posljednjih godinu dana postala omiljena među ljubiteljima piva  u Hrvata. Pivska scena raste, Zagreb već ima Festival craft piva, Opatovina uskoro postaje prva hrvatska Beer Street, a Centar za kulturu prehrane ima Malu pivsku školu!

Osim što je iznimno zabavna i ukusna (degustacija 6 craft piva + canape),ova je radionica iznimno edukativna i uči te mnogo toga što vrapci na granama ne znaju.

Radionica daje uvod u temu piva, stilove i okuse kroz jednostavnu i interaktivnu komunikaciju. Upoznajemo različiti stilove, okuse, povijest piva, utjecaj svakog od sastojaka na finalni proizvod, sparivanje piva i hrane i puno, puno više.

Fokusiramo se na hrvatska zanatska piva. Kroz njih 6 učimo kušati, osjetiti i doživjeti pivo. Učimo razgovarati o pivu. 

Radionicu vodi naš stručni i iskusni predavač educiran na prestižnoj londonskoj The Beer Academy.

Tečaj je prikladan za početnike, ali i za napredne pivoljupce. Naš predavač imat će odgovor i na „teška“ pitanja i  uvijek spremnu priču za „one koji žele znati više“ :)

Broj mjesta je ograničen – rezerviraj svoje!

          Svi polaznici dobivaju diplomu!

 

Informacije

           Kada: 14.12019. / 18:30-21:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

Cijena: Cijena za radionicu i kunzimaciju 6 piva je 500kn

Popust:  45% za uplate do 3 dana prije (275kn) 

              50% za dvije kupljene radionice (500kn)* 

              *dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju i kušanju :)

Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2018 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463