Rujan 2022.
01.09.
30.09.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
3.
Radionica
03.09.2022
Radionica
03.09.2022
5.
Radionica
05.09.2022
10.
Radionica
10.09.2022
Radionica
10.09.2022
12.
Radionica
12.09.2022
13.
Radionica
13.09.2022
17.
Radionica
17.09.2022
19.
Radionica
19.09.2022
20.
Radionica
20.09.2022
27.
Radionica
27.09.2022
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 133. Zobeni tart od banana i karamele, GF
01.08.2020

Zobeni tart od banana i karamele, GF


Prhko zobeno tijesto:
150g zobenog brašna
50g rižinog brašna
50g kukuruznog škroba
50g maslaca
1 jaje
1 bjelanjak
malo soli
malo praška za pecivo
malo šećera u prahu
malo mlijeka
.
Nadjev;
šećer
maslac
mlijeko
kukuruzni škrob
.
čokoladna glazura
lješnjaci
.
Sve sastojke za tijesto umijesiti rukama, i paziti da je sve hladno. Zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider dok se ne napravi nadjev.
Za nadjev u veću neprijanjajuću tavu staviti malo vise šećera, i pustiti da se iskaramelizira. Dodati komad maslaca (cca 50g), i posložiti deblje kriške banane jednu do druge. Nakon par minuta ih preokrenuti i dodati 1-2 žlice kukuruznog škroba rastopljenog u 1-2dcl mlijeka. Mlijeko i gustin dodati toliko da smjesa bude pudingasta (gušće tekuća).
Izvaditi tijesto iz frižidera, razvaljati ga između masnog papira, i prebaciti i utisnuti u namašćeni kalup (ili kalup obložen masnim papirom). Preliti nadjev preko tijesta i peci na 180' 30minuta.
Preko ohlađenog kolaca preliti čokoladnu glazuru i posipati lješnjacima po želji.
U slast!
 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

 

 

 

 

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466