Zobeni tart od banana i karamele, GF
Prhko zobeno tijesto:
150g zobenog brašna
50g rižinog brašna
50g kukuruznog škroba
50g maslaca
1 jaje
1 bjelanjak
malo soli
malo praška za pecivo
malo šećera u prahu
malo mlijeka
.
Nadjev;
šećer
maslac
mlijeko
kukuruzni škrob
.
čokoladna glazura
lješnjaci
.
Sve sastojke za tijesto umijesiti rukama, i paziti da je sve hladno. Zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider dok se ne napravi nadjev.
Za nadjev u veću neprijanjajuću tavu staviti malo vise šećera, i pustiti da se iskaramelizira. Dodati komad maslaca (cca 50g), i posložiti deblje kriške banane jednu do druge. Nakon par minuta ih preokrenuti i dodati 1-2 žlice kukuruznog škroba rastopljenog u 1-2dcl mlijeka. Mlijeko i gustin dodati toliko da smjesa bude pudingasta (gušće tekuća).
Izvaditi tijesto iz frižidera, razvaljati ga između masnog papira, i prebaciti i utisnuti u namašćeni kalup (ili kalup obložen masnim papirom). Preliti nadjev preko tijesta i peci na 180' 30minuta.
Preko ohlađenog kolaca preliti čokoladnu glazuru i posipati lješnjacima po želji.
U slast!
…
Dobar tek i veliko hvala autorici :)
Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma