Listopad 2023.
01.10.
31.10.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
7.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Radionica
07.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
9.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Radionica
09.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
10.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
11.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
12.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
13.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
14.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
16.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Radionica
16.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
17.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
18.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Radionica
18.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
19.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
20.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Radionica
20.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
21.
Ciklus radionica
07.10.2023 do 21.10.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
21.10.2023
25.
Radionica
25.10.2023
27.
Radionica
27.10.2023
28.
Radionica
28.10.2023
Radionica
28.10.2023
30.
Radionica
30.10.2023
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 133. Zobeni tart od banana i karamele, GF
01.08.2020

Zobeni tart od banana i karamele, GF


Prhko zobeno tijesto:
150g zobenog brašna
50g rižinog brašna
50g kukuruznog škroba
50g maslaca
1 jaje
1 bjelanjak
malo soli
malo praška za pecivo
malo šećera u prahu
malo mlijeka
.
Nadjev;
šećer
maslac
mlijeko
kukuruzni škrob
.
čokoladna glazura
lješnjaci
.
Sve sastojke za tijesto umijesiti rukama, i paziti da je sve hladno. Zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider dok se ne napravi nadjev.
Za nadjev u veću neprijanjajuću tavu staviti malo vise šećera, i pustiti da se iskaramelizira. Dodati komad maslaca (cca 50g), i posložiti deblje kriške banane jednu do druge. Nakon par minuta ih preokrenuti i dodati 1-2 žlice kukuruznog škroba rastopljenog u 1-2dcl mlijeka. Mlijeko i gustin dodati toliko da smjesa bude pudingasta (gušće tekuća).
Izvaditi tijesto iz frižidera, razvaljati ga između masnog papira, i prebaciti i utisnuti u namašćeni kalup (ili kalup obložen masnim papirom). Preliti nadjev preko tijesta i peci na 180' 30minuta.
Preko ohlađenog kolaca preliti čokoladnu glazuru i posipati lješnjacima po želji.
U slast!
 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

 

 

 

 

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2023 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466