Studeni 2020.
01.11.
30.11.
Ciklus radionica
Svakodnevno
2.
4.
5.
Radionica
05.11.2020
9.
Radionica
09.11.2020
10.
Radionica
10.11.2020
11.
12.
Radionica
12.11.2020
14.
Radionica
14.11.2020
16.
Radionica
16.11.2020
18.
Radionica
18.11.2020
21.
23.
Radionica
23.11.2020
25.
Radionica
25.11.2020
27.
Ciklus radionica
27.11.2020 do 04.12.2020
28.
Ciklus radionica
27.11.2020 do 04.12.2020
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 137. Zapečeni grah s kobasicama
01.08.2020

Zapečeni grah s kobasicama

 

veća glavica ljubičastog luka

veći paradajz

pola crvene paprike

malo češnjaka

panceta

kukuruz

konzerva smeđeg graha

kobasice

začini (sol, crvena slatka paprika, dimljena ljuta paprika, peršin)

.

krumpir

malo paprike

ulje

začini (češnjak, sol, dimljena paprika)

.

U sjeckalici usitniti sto veću glavicu luka i par češnja češnjaka, i to prodinstati (u posudi koja može i u pećnicu) s komadićima pancete i komadićima paprike. Podliti sa zblendanim paradajzom (ili ako imate paradajz sos), dodati začine, ocijeđeni grah (vodu iz konzerve ne baciti, trebat će!), kukuruz. Poseban okus jelu daje prava madžarska dimljena paprika. Po tome složiti kobasice (ovdje su bile kranjske i ljute), ubaciti u pećnicu i peci na 250'. Kako se reducira, dodavati vodu od graha. Gotovo je kad se reducira do željene gustoće.

Mladi neoguljeni krumpir porezati na veće kriške, nauljiti, začiniti, dodati veće komade svježe paprike i peci u rolu pored graha, svako malo miješajući.

Dobar tek!

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

 

 

 

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466