Svibanj 2020.
01.05.
31.05.
Ciklus radionica
Svakodnevno
10.
17.
19.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 63. RAW tart s čokoladom & kikiriki maslacem
02.05.2020

RAW CHOCOLATE PEANUT BUTTER TART by Ema


Podloga:
1 1/2 šal oraha
1/2 šal heljdinog brašna
2 1/2 žl kakaa u prahu
3 žl nektara datulje (može i med, sirup i sl)
1/2 žlč soli

Čokoladni dio:
3 banane (može i avokado)
5 žl kakaa u prahu
4 žl kokosovog ulja
5 žl šećera kokosovog cvijeta
prstohvat soli

Kikiriki dio:
1/2 šal maslaca kikirikija
1 žlč kokosovog ulja
1 žlč šećera kokosovog cvijeta

Blendati orahe, kakao i sol dok se ne usitne. Zatim dodati nektar datulje i nastaviti blendati dok se ne stvori kompaktna smjesa; nakon toga utisnuti smjesu u kalup i staviti u zamrzivač.
U blenderu blendati čokoladni dio dok ne dođe do kompaktne smjese. Pustiti malo da stoji.
Za to vrijeme; u odvojenoj zdjeli pomiješati sastojke za kikiriki dio.
Izvaditi podlogu iz zamrzivača, preliti čokoladu preko i poravnati žlicom. Pustiti malo čokolade za još jedan sloj.
Zatim dodati kikiriki dio i nježno pravnati. (Možeš staviti i u zamrzivač da se dio prije kikirikija malo stisne.)

Na kikiriki dodati još jedan sloj čokolade i poravnati.
Staviti torticu u zamrzivač i pustiti je minimalno 2 sata. Može stajati i do par tjedana.
Izvaditi je minimalno 2 sata prije da se malo otopi i da se lakše reže. 🍰 

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njegove zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/foodielema/
 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

 

#kulturaprehrane #kuhamdoma #ostanidoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466