Svibanj 2020.
01.05.
31.05.
Ciklus radionica
Svakodnevno
10.
17.
19.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamoskupa no.6 Veganska musaka s tofuom
11.05.2020

#kuhamoskupa ... s food-blogerima 👩‍🍳👨‍🍳

Svake srijede objavljujemo video-recept naših dragih food-blogera/ica!
U subotu slijedi live druženje na našem Instagram profilu 

U međuvremenu, isprobaj recept i pripremi pitanja...

Na druženju pitanja u vezi ovog i drugih recepata te sva druga kulinarska i ne-kulinarska tematika koju želiš pitati blogera/icu.

Veselimo se vašim receptima i druženju u subotu!


...

Veganska musaka s tofuom by Matei Plant-based full of taste

Sastojci (za 4 osobe):

- 1kg krumpira
- 400g svježeg tofua
- 500g rajčica
- 2 glavice luka
- 4 mrkve
- 500g šampinjona
- 100g krušnih mrvica
- 100ml povrtnog temeljca
- začini: sol, papar, curry, chilli, crvena paprika, soja sos, maslinovo ulje

Recept:

1. Ogulite krumpir i šampinjone i narežite ih na ploške. Rajčice narežite na ploške, te ih stavite u protvan zajedno s krumpirom. Začinite ih solju, maslinovim uljem i curryem i stavite peći u pećnicu na 220°C 20 minuta.
2. Tofu ostavite pritisnutim 15ak minuta i narežite ga na ploške. Stavite ga marinirati u mješavinu soja sosa, currya i maslinovog ulja i ostavite ga mariniranim 15ak minuta. Ispecite ga kratko na tavi, par minuta sa svake strane, dok ne poprimi zlatnožutu boju.
3. Šampinjone pecite na tavi nekoliko minuta, te ih tijekom pečenja posolite kako bi izašao višak vode iz njih.
4. Luk i mrkvu nasjeckajte na komadiće i stavite ih pirjati, te začinite solju, curryem, chillijem i crvenom paprikom. Nakon par minuta, podlijte povrtnim temeljcem i nastavite pirjati još nekoliko minuta dok luk ne omekša.
5. Izvadite krumpir i rajčice iz pećnice, te povisite temperaturu pećnice na 220°C i ostavite ju da se grije dok ne složite jelo u posudu u kojoj će se peći.
6. U okruglu posudu na dno stavite ploške krumpira, nakon toga ploške rajčice, zatim tofu, pa šampinjone i luk i mrkvu. Slažite tako dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite ploške krumpira i pospite ih s krušnim mrvicama i pecite u pećnici 25-30 minuta.
 

Dobar tek!

Isprobajte recepr, uživajte i vidimo se u subotu u 19h na Instagramu @kulturaorehrane :)

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466