Svibanj 2020.
01.05.
31.05.
Ciklus radionica
Svakodnevno
10.
17.
19.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 74. RAW Cheesecake s Jagodama
16.05.2020

RAW Cheesecake s Jagodama

RECEPT

Sastojci (1 mini torta, promjer 12 cm):


Biskvit

1 čaša badema (tostiranih po želji)
1 žlica ribanog kokosa
1 žlica drobljenih kakao zrna
2 žlica sirupa agave
prstohvat soli

Krema


1 čaša namočenih indijskih oraščića
1 dl punomasnog kokosovog mlijeka
1-2 žlica sirupa agave
sok jednog limuna
ribana korica limuna
prstohvat soli
3-4 jagode (po želji)
1 čajna žlica tekuće arome vanilije

Postupak


Biskvit

Sve suhe sastojke stavite u blender i blendajte dok ne postignete željenu teksturu. Možete ostaviti veće komadiće badema ili u potpunosti samljeti do glatke, brašnaste teksture.

Dodajte agavin sirup i rukama miješajte dok se sastojci ne povežu.
Biskvit utisnite rukama u kalup za tortu.
Stavite u zamrzivač na dvadesetak minuta ili dok ne napravite kremu.

Krema

Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete gustu, glatku kremu.
Kremu istresite u kalup, preko biskvita.
Stavite u zamrzivač na barem sat vremena.

Prije posluživanja, smrznutu tortu ostavite da se kratko odmrzne.

 

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/happyveganplates/
 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma  

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466