Svibanj 2020.
01.05.
31.05.
Ciklus radionica
Svakodnevno
10.
17.
19.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 76. GlutenFree mramorni kuglof
18.05.2020

Sastojci

 5 jaja

80g šećera

korica limuna

65g prosenog brašna

20g kukuruznog škroba

malo praška za pecivo

malo kakao praha

135g maslaca

Dodatno:

jagode

čokoladna glazura

slatko vrhnje

 

Postupak

Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i limunovom koricom.

Dodavati redom rastopljeni maslac, brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo pa snijeg od bjelanjaka. Odvojiti dio smjese i u to dodati prosijani kakao prah.

Kalup za kuglof dobro namastiti maslacem pa stavljati pomalo svake smjese.

Peći na 180' 45minuta.

Pečeni kolač preokrenuti, preliti glazurom od čokolade i ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i jagodama umočenim u čokoladu.

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466