Svibanj 2020.
01.05.
31.05.
Ciklus radionica
Svakodnevno
10.
17.
19.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 81. Soda bread s kefirom i bučinim brašnom (bez kvasca)
22.05.2020

Soda bread s kefirom i bučinim brašnom (bez kvasca)

… ali možete tih sto grama bučinog zamijeniti integralnim, raženim, rogačem.. Ili upotrijebite samo glatko brašno.

Pripremite: 500g glatkog brašna oko 100g brašna po želji (ja sam upotrijebila ono od bučinih sjemenki, ali možete staviti integralno, raženo, rogač..)

1 žličicu sode bikarbone 1 žličicu soli 4-5 dl domaćeg ili kupovnog kefira (možete upotrijebiti i jogurt) 2-3 žlice maslinovog ili nekog drugog ulja (sjemenke po želji)

Zagrijte pećnicu na 180C.

Pomiješajte brašna, sodu bikarbonu i sol.

Dodajte kefir i maslinovo ulje pa zamijesite tijesto.

Možete dodati sjemenke po izboru (lanene, bučine, sezam, suncokretove), ali možete ih i izostaviti. Ako vam tijesto bude preljepljivo pod rukom, dodajte još malo brašna.

Namastite posudu za pečenje, oblikujte rukama kruh i stavite ga u posudu.

Stavite kruh u pećnicu i pecite 40ak minuta.

Kruh zatim izvadite iz pećnice i zamotajte u krpu.

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://instagram.com/maja_jduo

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466