Srpanj 2020.
01.07.
31.07.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 90. Njoki
04.06.2020

Njoki

 

Još jedan oldie, ako vam se mijese njoki.
Ovi su od običnog bijelog brašna i posnog sira, ali možete ih napraviti i s pirovim, integralnim, zobenim..
Pripremite:

200g oštrog brašna + još malo za posipanje i valjanje njoka
400g svježeg posnog sira
3 veća ili 4 manja žumanjka
pola žličice soli
malo svježe mljevenog papra

Pomiješajte svježi sir, brašno, papar i sol. Jaja lagano istucite vilicom pa ulijte u smjesu i zamijesite tijesto.
(U tijesto možete dodati i 50g ribanog parmezana, a možete ih zamijesiti i sa špinatom.) Formirajte duguljaste valjke (ili "kobasice") i nožićem režite njoke. Ako želite, još ih malo oblikujte rukama. Stavite ih u uzavrelu slanu vodu. Kada isplivaju na površinu, ostavite da se kuhaju još koju minutu i zatim poslužite s umakom po želji.
 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/maja_jduo/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466