Srpanj 2020.
01.07.
31.07.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 93. Shakshuka
07.06.2020

Shakshuka

Bliskoistočno jednostavno jelo, a vrlo ukusno i zasitno. Napravite ga za bogati doručak ili lagani ručak i večeru. Osnovni sastojci su jaja, maslinovo ulje, umak od rajčice i luk.

A vi možete napraviti vlastitu verziju i obogatiti jelo povrćem po želji, ali i sirom (npr. feta, grana padano ili mozzarella).

Naša verzija shakshuke kreće ovako- nasjeckajte luk na trakice i dodajte ga u tavu s ugrijanim maslinovim uljem. Zatim dodajte nasjeckanu papriku i lovorov list, sve promiješajte i kratko dinstajte. Dodajte nasjeckane pelate i malo vode, pa pustite da se umak reducira.

Zatim dodajte kukuruz i začinite sa soli, paprom, chili papričicom, češnjakom u prahu i bosiljkom. Kada je umak gotov, vrijeme je za jaja, prije svega-smanjite vatru. Imate dvije opcije- jelo možete završiti u tavi ili pećnici.

Ako se odlučite za tavu, napravite kuhačom male “rupice” u koje ćete izliti jaja, i poklopite tavu. Kuhajte dok jaja nisu gotova po vašem ukusu (mi preferiramo da žutanjak ostane lagano tekuć).

Ako ste pak odlučili za opciju - pećnica- izlijte umak u pleh za pečenje, također napravite “rupice” za jaja i pecite na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici, također dok jaja nisu gotova po vašem ukusu. I to je sve! Uživajte i dobar tek!


Savjet+: ako se odlučite dodati sir, za opciju pripreme u tavi-dodajte ga kada je jelo gotovo, a za opciju -pećnica- sir možete dodati prije pečenja ili kada je gotovo.

 …

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/a26foodie/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466