Srpanj 2020.
01.07.
31.07.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 96. Proljetni rižoto
08.06.2020

Proljetni rižoto na moj način

Sastojci

1 pileća prsa
2-3 poriluka
paket šampinjona
pileći temeljac
bijelo vino
mrvu vrhnja
riža
začini (češnjak, crvena paprika, papar, sol, peršin,...)

Postupak

Narezano meso marinirati začinima i uljem. Poriluk oprati, narezati i blanširati. Šampinjone narezati na ploske.
Meso peci dok ne izgubi sirovu roza boju, pa dodati poriluk i gljive. Poklopljeno pustiti da uvene, povremeno miješajući. Dodati vino i pustiti da ishlapi alkohol. Dodati rizu, malo ju prepeci, podliti temeljcem, dodati začine i kuhati dok riza ne omekša, miješajući sto vise. Pred kraj dodati jako malo kiselog vrhnja.

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466