Srpanj 2020.
01.07.
31.07.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 99. Sutlijaš Brulee
13.06.2020

SUTLIJAŠ BRULEE

Sastojci:
1 šalica riže okruglog zrna (za deserte) - šalica od 380 ml
600 ml vode
Prstohvat soli
800 ml mlijeka
8 žlica kristal šećera
2 žličice ribane narančine kore
1/2 žličice esencije vanilije
1 žumanjak
1 puding od vanilije (37 gr)
1 žličica maslaca
2 žlice vrhnja za kuhanje
Šećer za karameliziranje
Jagode za posluživanje

Rižu isprati pod mlazom hladne vode. Staviti ju u dublji lonac, prekriti vodom, dodati sol. Zakuhati uz miješanje. Kuhati otprilike 15-20 min neprestano miješajući dok ne omekša i voda ispari. Ako je potrebno, dodati još malo vode. Odvojiti otprilike 1dl mlijeka u kojem ćemo umutiti puding. Zatim malo pomalo u rižu dodavati preostalo mlijeko i dalje miješajući (kao da kuhamo rižoto) dok riža sve ne upije i bude mekana.
Dodati koricu naranče, vaniliju i maslac. Žumanjak dobro izmutiti vilicom, dodati šećer, puding i mlijeko koje smo odvojili pa sve dodati u rižu i miješajući kuhati dok se ne zgusne. Umiješati vrhnje.
Napuniti posudice kremastom rižom. Ohladiti na sobnoj temperaturi pa staviti na nekoliko sati ili preko noći u hladnjak. Izvaditi iz hladnjaka, površinu riže posuti šećerom i zapaliti kuhinjskim brenerom dok se šećer ne otopi. Ako nemate brener, zagrijte na najjače gornji grijač u pećnici i stavite posudice kratko u pećnicu da se šećer karamelizira. Poslužite s jagodama i uživajte.

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://instagram.com/boky26

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466