Srpanj 2020.
01.07.
31.07.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 102. Tart od trešanja i jabuka, GF
14.06.2020

Tart od trešanja i jabuka, GF
.
Tijesto:
150g prosenog brašna
50g rižinog brašna
50g tapiokinog škroba
50g maslaca
1 žlica šećera u prahu
1 jaje
malo mlijeka
nekoliko kapi eteričnog ulja limete
malo pecivnog praška
.
2 jabuke
2 šake trešanja
šećera po želji
cimet po želji
malo kukuruznog škroba
.
Sve sastojke za tijesto ubaciti u zdjelu (maslac mora biti hladan i nariban), i umijesiti tijesto. Zamotati prozirnom folijom i staviti kratko u hladnjak. Za to vrijeme očistiti i pripremiti voće.
Tijesto između dvije prozirne folije razvaljati i prebaciti u namašćeni kalup, po njemu posložiti voće, trešnje malo preliti otopljenim kukuruznim škrobom, pošećeriti i začiniti po želji i peći na 160' sat vremena. Ohlađeni posipati šećerom u prahu.
U slast!
 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >

https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466