Srpanj 2020.
01.07.
31.07.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 107. GlutenFree torta Crna šuma
19.06.2020

Crna šuma GF
.
Biskvit:
4 jaja
80g šećera
100g maslaca
100g čokolade za kuhanje
60g heljdinog brašna
1 jušna žlica kukuruznog škroba
sjemenke vanilije, cimet
.
Nadjev:
250g očišćenih svježih višnji (maraska)
šećera po želji
cimet
sjemenke vanilije
1 dupkom puna jušna žlica kukuruznog škroba
100g zblendanih svježih višanja
.
Još:
slatko vrhnje
naribana čokolada
višnje za ukras
.
Pjenasto umutiti žutanjke sa pola šećera, dodati omekšali maslac, pa otopljenu čokoladu, začine i na kraju brašno i škrob. Kad se sve dobro poveze, dodati istučene bjelanjke sa polovicom šećera. Prebaciti u maslacem premazani kalup i peci 45min na 170'.
Sve sastojke za nadjev ubaciti u lonac ili dublju tavu i stalno miješajući kuhati na laganoj vatri dok se ne stegne.
Pečeni i ohladnjeli biskvit podijeliti na tri dijela i slagati redom: biskvit-pola nadjeva-tučeno slatko vrhnje-biskvit-pola nadjeva-tuceno slatko vrhnje-biskvit-slatko vrhnje. Sve posipati naribanom čokoladom i ukrasiti višnjama.
U slast!
*rađeno u kalupu fi 20cm. za normalni povećajte količinu.
*ako želite ne-GF varijantu, umjesto heljdinog brašna i škroba stavite 100g oštrog brašna.

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466