Listopad 2022.
01.10.
31.10.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
8.
Radionica
08.10.2022
Radionica
08.10.2022
10.
Radionica
10.10.2022
15.
Radionica
15.10.2022
Radionica
15.10.2022
17.
Radionica
17.10.2022
18.
22.
24.
Radionica
24.10.2022
25.
Radionica
25.10.2022
27.
Radionica
27.10.2022
29.
Radionica
29.10.2022
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 107. GlutenFree torta Crna šuma
19.06.2020

Crna šuma GF
.
Biskvit:
4 jaja
80g šećera
100g maslaca
100g čokolade za kuhanje
60g heljdinog brašna
1 jušna žlica kukuruznog škroba
sjemenke vanilije, cimet
.
Nadjev:
250g očišćenih svježih višnji (maraska)
šećera po želji
cimet
sjemenke vanilije
1 dupkom puna jušna žlica kukuruznog škroba
100g zblendanih svježih višanja
.
Još:
slatko vrhnje
naribana čokolada
višnje za ukras
.
Pjenasto umutiti žutanjke sa pola šećera, dodati omekšali maslac, pa otopljenu čokoladu, začine i na kraju brašno i škrob. Kad se sve dobro poveze, dodati istučene bjelanjke sa polovicom šećera. Prebaciti u maslacem premazani kalup i peci 45min na 170'.
Sve sastojke za nadjev ubaciti u lonac ili dublju tavu i stalno miješajući kuhati na laganoj vatri dok se ne stegne.
Pečeni i ohladnjeli biskvit podijeliti na tri dijela i slagati redom: biskvit-pola nadjeva-tučeno slatko vrhnje-biskvit-pola nadjeva-tuceno slatko vrhnje-biskvit-slatko vrhnje. Sve posipati naribanom čokoladom i ukrasiti višnjama.
U slast!
*rađeno u kalupu fi 20cm. za normalni povećajte količinu.
*ako želite ne-GF varijantu, umjesto heljdinog brašna i škroba stavite 100g oštrog brašna.

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466