Srpanj 2020.
01.07.
31.07.
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 112. Orzoto s lignjama, graškom i bobom
27.06.2020

Orzoto s lignjama, graškom i bobom


Pripremite:

1 veću glavicu luka
2-3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
lovorov list
2dl bijelog vina
(malu čašicu prošeka i žlicu aceta balsamica)
700g očišćenih liganja
žlicu koncentrata od rajčice ili malo pelata
100g oljuštenog ječma
1 šalicu svježeg graška
1 šalicu svježeg boba
sol
svježe mljeveni papar
nasjeckani peršin
malo ružmarina


Ranije namočite i zatim skuhajte ječam u vodi u koju ste stavili malo maslinovog ulja i lovorov list. Vrijeme pripreme ječma možete skratiti ako imate ekspres lonac.

Na maslinovom ulju propirjajte na sitno narezan luk i češnjak. Dodajte očišćene lignje narezane na kolutiće, ružmarin i nasjeckani peršin. Kad voda koju ispuste lignje ispari, dodajte žlicu koncentrata od rajčice ili malo pelata. Lagano kuhajte i podlijevajte bijelim vinom. Pred kraj možete dodati i malo prošeka s acetom, obogatit će okus. Po potrebi podlijte i s malo vode.

Ja ranije skuham bob i skinem opne tako da pritisnem zrno između palca i kažiprsta. Ako vam opne ne smetaju, ne morate ga ranije kuhati. Kada se brudet od liganja zgusne, dodajte grašak i bob, umiješajte skuhani ječam. Ostavite da krčka na laganoj vatri, da se grašak i bob skuhaju.
Kušajte, začinite po potrebi i poslužite samo ili posipano naribanim tvrdim sirom.
 

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/maja_jduo/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466