Siječanj 2022.
01.01.
31.01.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
10.
Radionica
10.01.2022
11.
Radionica
11.01.2022
19.
Radionica
19.01.2022
20.
Radionica
20.01.2022
22.
24.
Radionica
24.01.2022
29.
Radionica
29.01.2022
31.
Radionica
31.01.2022
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 112. Orzoto s lignjama, graškom i bobom
27.06.2020

Orzoto s lignjama, graškom i bobom


Pripremite:

1 veću glavicu luka
2-3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
lovorov list
2dl bijelog vina
(malu čašicu prošeka i žlicu aceta balsamica)
700g očišćenih liganja
žlicu koncentrata od rajčice ili malo pelata
100g oljuštenog ječma
1 šalicu svježeg graška
1 šalicu svježeg boba
sol
svježe mljeveni papar
nasjeckani peršin
malo ružmarina


Ranije namočite i zatim skuhajte ječam u vodi u koju ste stavili malo maslinovog ulja i lovorov list. Vrijeme pripreme ječma možete skratiti ako imate ekspres lonac.

Na maslinovom ulju propirjajte na sitno narezan luk i češnjak. Dodajte očišćene lignje narezane na kolutiće, ružmarin i nasjeckani peršin. Kad voda koju ispuste lignje ispari, dodajte žlicu koncentrata od rajčice ili malo pelata. Lagano kuhajte i podlijevajte bijelim vinom. Pred kraj možete dodati i malo prošeka s acetom, obogatit će okus. Po potrebi podlijte i s malo vode.

Ja ranije skuham bob i skinem opne tako da pritisnem zrno između palca i kažiprsta. Ako vam opne ne smetaju, ne morate ga ranije kuhati. Kada se brudet od liganja zgusne, dodajte grašak i bob, umiješajte skuhani ječam. Ostavite da krčka na laganoj vatri, da se grašak i bob skuhaju.
Kušajte, začinite po potrebi i poslužite samo ili posipano naribanim tvrdim sirom.
 

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/maja_jduo/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466