Rujan 2023.
01.09.
30.09.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
7.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
8.
Radionica
08.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
9.
Radionica
09.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
11.
12.
13.
15.
Radionica
15.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
16.
Radionica
16.09.2023
Radionica
16.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
19.
20.
21.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
22.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
22.09.2023
23.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
23.09.2023
Radionica
23.09.2023
25.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
25.09.2023
26.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
26.09.2023
29.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
29.09.2023
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 119. Quiche s podlogom od heljdinog brašna
28.06.2020

Quiche s podlogom od heljdinog brašna

Pripremite:

za tijesto:

300g heljdinog brašna
50g škrobnog brašna
1 žličicu praška za pecivo
pola žličice soli
100g maslaca
1 jaje + 1 žumanjak
nekoliko žlica posnog sira


za nadjev:

3 manja poriluka
1 vezicu mladog luka
1 manji bijeli batat
100g špeka
2 jaja + 1 bjelanjak
1 kozji sir Caprilo
1 kiselo vrhnje
250g svježeg sira
100ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
svježe mljeveni papar
muškatni oraščić
sol po potrebi


Pomiješajte heljdino i škrobno brašno, dodajte sol i prašak za pecivo. Maslac narežite na listiće i dodajte u brašno. Utrljajte ga i izmijesite, da dobijete mrvičastu smjesu. Jaje i žumanjak istucite sa sirom pa dodajte u mrvice i zamijesite tijesto. Tijesto mora biti kompaktno, ali ne presuho.
Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak.
Na malo masnoće prodinstajte narezani špek. Kada dobije boju dodajte nasjeckani mladi luk i poriluk. Dinstajte dok ne povene, dodajte naribani batat i začinite svježe mljevenim paprom i muškatnim oraščićem. Po potrebi posolite. Stavite sa strane.

Izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga i obložite kalup promjera 32cm. Ispikajte tijesto vilicom i vratite u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 200C.

Istucite jaja i bjelanjak, dodajte kiselo vrhnje, sir i vrhnje za kuhanje. Na tijesto rasporedite poriluk i špek, poslažite dio narezanog kozjeg sira. Prelijte smjesom od jaja i svježeg sira. Malo površinski promiješajte vilicom. Pecite 45min. Pred kraj po quicheu poslažite još malo kozjeg sira.
 

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/maja_jduo/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2023 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466