Listopad 2022.
01.10.
31.10.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
8.
Radionica
08.10.2022
Radionica
08.10.2022
10.
Radionica
10.10.2022
15.
Radionica
15.10.2022
Radionica
15.10.2022
17.
Radionica
17.10.2022
18.
22.
24.
Radionica
24.10.2022
25.
Radionica
25.10.2022
27.
Radionica
27.10.2022
29.
Radionica
29.10.2022
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 120. Orzoto s mladim graškom i mentom
28.06.2020

Orzoto s mladim graškom i mentom

Sastojci :
Šalica ječma ( oko 200 grama)
400 grama mladog graška ( koristite zaleđeni ako nemate svježi)
Manja vezica mente
100 grama baby špinata ( oko 2 šake)
Poriluk
2 režnja češnjaka
1 ½ litra povrtnog temeljca
Sok i korica pola limuna
Malo maslinovog ulja, začini po želji ( sol,papar, dimljena crvena paprika, harissa)

Postupak:
Prvo odvojite polovicu graška i kratko ga blanširajte. 3-4 minute će biti dovoljne. Nakon vrele, odmah ga potopite u što hladniju vodu da prekinete termičku obradu.
Ocijedite ga pa zajedno sa špinatom, sokom limuna i mentom stavite u blender. Dodajte malo vode (3,4 žlice)
Kratko blendajte, ne želimo dobiti skroz glatku pastu , u redu je ako vam ostane i malo komadića. Ostavite sastrane.
Narežite poriluk te ga dinstajte u širokoj posudi na malo maslinovog ulja. Kad je poriluk omekšao, dodajte ječam, sitno sjeckani češnjak i začine pa dinstajte još minutu ili dvije, dok ne osjetite miris ječma i češnjaka. Prelijte sa malo vrućeg temeljca i dovedite do vrenja. Kuhajte na laganoj vatri oko pola sata. Temeljac dodajite postepeno, kako vam ječam upija tekućinu. Ne trebate baš biti oprezni kao kod rižota ali je ipak bolje da ne dodate svu tekućinu odjednom.
Nakon pola sata dodajte ostatak mladog graška i kuhajte još 10ak minuta.
Ako vam ječam popije sav temeljac, slobodno dodajte malo vode. Kad su ječam i grašak gotovi, dodajte zblendanu smjesu špinata, mente i graška i dobro promiješajte. Sad dodajte i naribanu koricu limuna i sklonite s vatre. Pustite da odmori 2,3 minute i poslužite toplo.

Ja sam ga jela i sutradan, samo kad ga grijete dodajte malo vode i zagrijte na skroz laganoj vatri.

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na

https://www.instagram.com/burbon_i_borovnice/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466