Veljača 2023.
01.02.
28.02.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
1.
2.
Radionica
02.02.2023
4.
Radionica
04.02.2023
6.
Radionica
06.02.2023
14.
Radionica
14.02.2023
Ciklus radionica
15.02.2023 do 14.02.2023
15.
Ciklus radionica
15.02.2023 do 14.02.2023
18.
20.
Radionica
20.02.2023
28.
Radionica
28.02.2023
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 121. Tart od graška, tofua i mente
06.07.2020

Tart od graška, tofua i mente

Tijesto:

-150 gr oštrog brašna
-75 gr veganskog maslaca
-1.5 žličica praška za pecivo
-prstohvat soli, malo papra
-40 ml biljnog mlijeka
- 2 žlice sjemenki po svom odabiru

U velikoj zdjeli pomiješati brašno, sol, papar, sjemenke i prašak za pecivo. Dodati maslac, rukama mijesiti da se dobiju mrvice. Dodati mlijeko, miješati i formirati kuglu. Staviti u friđ na pola sata.

Nadjev:

- 1 komad (200 gr) mekanog ili svilenog tofua
-150 gr kuhanog graška
- sitno nasjeckani mali crveni luk
- 1 žlica kukuruznog brašna
- 1 žličica začinskog bilja
- 1 žličica kala namlak soli (koja daje jajasti okus)
- 1/4 šalice biljnog mlijeka ili zobenog vrhnja za kuhanje
- 2 žlice nutritivnog kvasca (koji daje sirast okus)
- 1 žlica tahini paste
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica ulja
- 1/4 žličice kurkume
- 1/2 žlica senfa
-6 listića mente
- sol, papar

Luk kratko izdinstati na tavici, a u blenderu izblendati skuhani grašak sa malo soli, papra i žlicom-dvije maslinovog ulja. U multipraktiku izmiješati sve ostale sastojke.

Tijesto izvaljati, probockati sa vilicom. Staviti na njega izblendani grašak, pa nadjev sa tofuom i posipati sa lukom. Peći 30-ak min na 180- 200 stupnjeva.

 

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorima :)

Njihove zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na
https://www.instagram.com/vegesoulmates/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2023 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466