Rujan 2022.
01.09.
30.09.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
3.
Radionica
03.09.2022
Radionica
03.09.2022
5.
Radionica
05.09.2022
10.
Radionica
10.09.2022
Radionica
10.09.2022
12.
Radionica
12.09.2022
13.
Radionica
13.09.2022
17.
Radionica
17.09.2022
19.
Radionica
19.09.2022
20.
Radionica
20.09.2022
27.
Radionica
27.09.2022
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 127. Dizano sa čokoladom, lješnjacima i grožđicama
15.07.2020

Dizano sa čokoladom, lješnjacima i grožđicama


400g glatkog brašna
1 suhi kvasac
1 jaje
1 žutanjak
50g šećera
malo soli
sok pola limete
15g ulja
200ml mlijeka
80g maslaca
200g mljevenih lješnjaka
200g čokolade za kuhanje
1 bjelanjak
šaka suhih grožđica


Brašno i kvasac pomiješajte i ugrijte (na radijatoru ili u rolu na 60'), a 1 jaje, 1 žutanjak, šećer, sol i sok limete dobro i pjenasto smiksajte. U jaja dodajte rastopljeni, ne vruci, maslac i ulje, te pomalo toplo mlijeko i ugrijano brašno. Miksajte spiralnim nastavkom sve dok se ne krene odvajati od posude. Poklopite i pustite na toplom da se digne. Kad se digne, promiješajte, i još jednom neka se digne.
Na pobrašnjeno podlozi razvaljujte u kvadrat, na 1cm debljine, jednoliko namažite nadjevom, posipajte namočenim grožđicama, zarolajte, prerežite po pola duzinom, zarolajte, prebacite u namašćeni kalup, prekrijte krpom da se još digne i pecite 50min na 180'. (nakon 15min prekriti folijom)
Za nadjev pomiješati snijeg, rastopljenu čokoladu i usitnjene lješnjake.
U slast!


 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466