Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 127. Dizano sa čokoladom, lješnjacima i grožđicama
15.07.2020

Dizano sa čokoladom, lješnjacima i grožđicama


400g glatkog brašna
1 suhi kvasac
1 jaje
1 žutanjak
50g šećera
malo soli
sok pola limete
15g ulja
200ml mlijeka
80g maslaca
200g mljevenih lješnjaka
200g čokolade za kuhanje
1 bjelanjak
šaka suhih grožđica


Brašno i kvasac pomiješajte i ugrijte (na radijatoru ili u rolu na 60'), a 1 jaje, 1 žutanjak, šećer, sol i sok limete dobro i pjenasto smiksajte. U jaja dodajte rastopljeni, ne vruci, maslac i ulje, te pomalo toplo mlijeko i ugrijano brašno. Miksajte spiralnim nastavkom sve dok se ne krene odvajati od posude. Poklopite i pustite na toplom da se digne. Kad se digne, promiješajte, i još jednom neka se digne.
Na pobrašnjeno podlozi razvaljujte u kvadrat, na 1cm debljine, jednoliko namažite nadjevom, posipajte namočenim grožđicama, zarolajte, prerežite po pola duzinom, zarolajte, prebacite u namašćeni kalup, prekrijte krpom da se još digne i pecite 50min na 180'. (nakon 15min prekriti folijom)
Za nadjev pomiješati snijeg, rastopljenu čokoladu i usitnjene lješnjake.
U slast!


 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466