Listopad 2020.
01.10.
31.10.
Ciklus radionica
Svakodnevno
6.
Ciklus radionica
13.08.2020 do 07.10.2020
7.
Ciklus radionica
13.08.2020 do 07.10.2020
8.
Radionica
08.10.2020
9.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
10.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
10.10.2020
12.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
12.10.2020
13.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
13.10.2020
14.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
15.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
15.10.2020
17.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
19.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
19.10.2020
20.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
21.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
21.10.2020
22.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
23.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Ciklus radionica
23.10.2020 do 27.09.2020
26.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
26.10.2020
27.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
28.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
28.10.2020
29.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
30.
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
31.
Radionica
31.10.2020
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 127. Dizano sa čokoladom, lješnjacima i grožđicama
15.07.2020

Dizano sa čokoladom, lješnjacima i grožđicama


400g glatkog brašna
1 suhi kvasac
1 jaje
1 žutanjak
50g šećera
malo soli
sok pola limete
15g ulja
200ml mlijeka
80g maslaca
200g mljevenih lješnjaka
200g čokolade za kuhanje
1 bjelanjak
šaka suhih grožđica


Brašno i kvasac pomiješajte i ugrijte (na radijatoru ili u rolu na 60'), a 1 jaje, 1 žutanjak, šećer, sol i sok limete dobro i pjenasto smiksajte. U jaja dodajte rastopljeni, ne vruci, maslac i ulje, te pomalo toplo mlijeko i ugrijano brašno. Miksajte spiralnim nastavkom sve dok se ne krene odvajati od posude. Poklopite i pustite na toplom da se digne. Kad se digne, promiješajte, i još jednom neka se digne.
Na pobrašnjeno podlozi razvaljujte u kvadrat, na 1cm debljine, jednoliko namažite nadjevom, posipajte namočenim grožđicama, zarolajte, prerežite po pola duzinom, zarolajte, prebacite u namašćeni kalup, prekrijte krpom da se još digne i pecite 50min na 180'. (nakon 15min prekriti folijom)
Za nadjev pomiješati snijeg, rastopljenu čokoladu i usitnjene lješnjake.
U slast!


 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466