Siječanj 2022.
01.01.
31.01.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
10.
Radionica
10.01.2022
11.
Radionica
11.01.2022
19.
Radionica
19.01.2022
20.
Radionica
20.01.2022
22.
24.
Radionica
24.01.2022
29.
Radionica
29.01.2022
31.
Radionica
31.01.2022
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 128. Varivo s ječmom i kobasicom
15.07.2020

VARIVO S JEČMOM I KOBASICOM

SASTOJCI:

100 g ječma
100 g graha

Stavite kuhati u puno vode, kuhajte sat vremena pa ocijedite.

2 žlice ulja
1 paprika
1 rajčica
1 crveni luk
100 ml pasirane rajčice
400 ml vode

Sve sitno narežite i prvo na ulju dinstajte luk, dodajte papriku i rajčicu, pasiranu rajčicu i vodu, usitnite štapnim mikserom.

2 žlice ulja
100 g dimljenog špeka
2 režnja češnjaka
2 kranjske kobasice
1 mrkva
1 korijen peršina
600 ml vode
1 žličica slatke mljevene paprike
sol, papar
par grančica svježeg peršina

Na ulju prepržite na ploške narezan špek, dodajte sitno nasjeckani češnjak, pa odmah nakon toga i mrkvu i korijen peršina narezane na ploške. Ulijte vodu, dodajte kobasice narezanu na ploške, ocijeđeni grah i ječam, pasirano povrće, mljevenu papriku, sol, papar i nasjeckani peršin. Kuhajte oko 45 minuta. Probajte jesu li grah i ječam omekšali, a ako nisu kuhajte dalje.

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://instagram.com/foodie_croatia/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466