VARIVO S JEČMOM I KOBASICOM
SASTOJCI:
100 g ječma
100 g graha
Stavite kuhati u puno vode, kuhajte sat vremena pa ocijedite.
2 žlice ulja
1 paprika
1 rajčica
1 crveni luk
100 ml pasirane rajčice
400 ml vode
Sve sitno narežite i prvo na ulju dinstajte luk, dodajte papriku i rajčicu, pasiranu rajčicu i vodu, usitnite štapnim mikserom.
2 žlice ulja
100 g dimljenog špeka
2 režnja češnjaka
2 kranjske kobasice
1 mrkva
1 korijen peršina
600 ml vode
1 žličica slatke mljevene paprike
sol, papar
par grančica svježeg peršina
Na ulju prepržite na ploške narezan špek, dodajte sitno nasjeckani češnjak, pa odmah nakon toga i mrkvu i korijen peršina narezane na ploške. Ulijte vodu, dodajte kobasice narezanu na ploške, ocijeđeni grah i ječam, pasirano povrće, mljevenu papriku, sol, papar i nasjeckani peršin. Kuhajte oko 45 minuta. Probajte jesu li grah i ječam omekšali, a ako nisu kuhajte dalje.
Dobar tek i veliko hvala autorici :)
Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://instagram.com/foodie_croatia/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma