Veljača 2023.
01.02.
28.02.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
1.
2.
Radionica
02.02.2023
4.
Radionica
04.02.2023
6.
Radionica
06.02.2023
14.
Radionica
14.02.2023
Ciklus radionica
15.02.2023 do 14.02.2023
15.
Ciklus radionica
15.02.2023 do 14.02.2023
18.
20.
Radionica
20.02.2023
28.
Radionica
28.02.2023
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 128. Varivo s ječmom i kobasicom
15.07.2020

VARIVO S JEČMOM I KOBASICOM

SASTOJCI:

100 g ječma
100 g graha

Stavite kuhati u puno vode, kuhajte sat vremena pa ocijedite.

2 žlice ulja
1 paprika
1 rajčica
1 crveni luk
100 ml pasirane rajčice
400 ml vode

Sve sitno narežite i prvo na ulju dinstajte luk, dodajte papriku i rajčicu, pasiranu rajčicu i vodu, usitnite štapnim mikserom.

2 žlice ulja
100 g dimljenog špeka
2 režnja češnjaka
2 kranjske kobasice
1 mrkva
1 korijen peršina
600 ml vode
1 žličica slatke mljevene paprike
sol, papar
par grančica svježeg peršina

Na ulju prepržite na ploške narezan špek, dodajte sitno nasjeckani češnjak, pa odmah nakon toga i mrkvu i korijen peršina narezane na ploške. Ulijte vodu, dodajte kobasice narezanu na ploške, ocijeđeni grah i ječam, pasirano povrće, mljevenu papriku, sol, papar i nasjeckani peršin. Kuhajte oko 45 minuta. Probajte jesu li grah i ječam omekšali, a ako nisu kuhajte dalje.

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://instagram.com/foodie_croatia/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2023 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466