Srpanj 2021.
01.07.
31.07.
Ciklus radionica
Svakodnevno
1.
Ciklus radionica
01.07.2021 do 23.06.2021
5.
Radionica
05.07.2021
7.
Radionica
07.07.2021
10.
Radionica
10.07.2021
12.
Radionica
12.07.2021
14.
Radionica
14.07.2021
15.
Radionica
15.07.2021
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 126. Integralna pizza
15.07.2020

Integralna pizza

Sastojci za tijesto
-300g integralnog brašna (ako želite klasično tijesto za pizzu pomiješajte oštro i glatko pšenično brašno u omjeru 1:1)
-2 prstohvata soli
-180-200ml mlake vode
-7 g suhog kvasca ili pola kockice svježeg kvasca(za svježi kvasac vam je dodatno potrebna žličica šećera i malo toplog mlijeka) -za nadjev odaberite sastojke po želji
-rajčica sos
-šunka u ovitku/pureća šunka/suha kobasica
-naribani sir gouda/mozzarella/parmezan
-šampinjoni
-mini rajčice
-rukola
-origano/bosiljak
-pesto umak

Upute:
1.Suhi ili svježi kvasac, žličicu brašna, žličicu šećera i malo toplog mlijeka izmiješajte i ostavite na toplom da se kvasac aktivira i nabubri.
2.U posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto prosijte brašno, dodajte sol i dobro izmiješajte. U brašno dodajte kvasac i umijesite tijesto.
3.Tijesto mijesite 10 minuta, sve dok ne dobijete lijepo podatno tijesto. Ako koristite integralno brašno tijesto će vam se malo lijepiti, i to je normalno. Možete si pomoći dodavanjem brašna, dok ne dobijete odgovarajuću teksturu tijesta.

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://instagram.com/a26foodie/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2021 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466