Veljača 2023.
01.02.
28.02.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
1.
2.
Radionica
02.02.2023
4.
Radionica
04.02.2023
6.
Radionica
06.02.2023
14.
Radionica
14.02.2023
Ciklus radionica
15.02.2023 do 14.02.2023
15.
Ciklus radionica
15.02.2023 do 14.02.2023
18.
20.
Radionica
20.02.2023
28.
Radionica
28.02.2023
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 126. Integralna pizza
15.07.2020

Integralna pizza

Sastojci za tijesto
-300g integralnog brašna (ako želite klasično tijesto za pizzu pomiješajte oštro i glatko pšenično brašno u omjeru 1:1)
-2 prstohvata soli
-180-200ml mlake vode
-7 g suhog kvasca ili pola kockice svježeg kvasca(za svježi kvasac vam je dodatno potrebna žličica šećera i malo toplog mlijeka) -za nadjev odaberite sastojke po želji
-rajčica sos
-šunka u ovitku/pureća šunka/suha kobasica
-naribani sir gouda/mozzarella/parmezan
-šampinjoni
-mini rajčice
-rukola
-origano/bosiljak
-pesto umak

Upute:
1.Suhi ili svježi kvasac, žličicu brašna, žličicu šećera i malo toplog mlijeka izmiješajte i ostavite na toplom da se kvasac aktivira i nabubri.
2.U posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto prosijte brašno, dodajte sol i dobro izmiješajte. U brašno dodajte kvasac i umijesite tijesto.
3.Tijesto mijesite 10 minuta, sve dok ne dobijete lijepo podatno tijesto. Ako koristite integralno brašno tijesto će vam se malo lijepiti, i to je normalno. Možete si pomoći dodavanjem brašna, dok ne dobijete odgovarajuću teksturu tijesta.

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://instagram.com/a26foodie/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2023 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466