Lipanj 2019.
01.06.
30.06.
3.
Radionica
03.06.2019
5.
Radionica
05.06.2019
7.
Radionica
07.06.2019
9.
Radionica
09.06.2019
10.
Radionica
10.06.2019
12.
Radionica
12.06.2019
14.
Ciklus radionica
14.06.2019 do 16.06.2019
15.
Ciklus radionica
14.06.2019 do 16.06.2019
Radionica
15.06.2019
16.
Ciklus radionica
14.06.2019 do 16.06.2019
Radionica
16.06.2019
17.
Radionica
17.06.2019
24.
Radionica
24.06.2019
30.
Poklon bon

O nama

Centar za kulturu prehrane

Centar za kulturu prehrane  renomirano je mjesto edukacije i razvijanja kulture u području nutricionizma i gastronomije.
Nastali smo 2012. godine unutar Biotechnicon d.o.o. poduzetničkog centra kako bismo  zajedno učili, kuhali i kušali!

Naša je vizija potaknuti  svjesno i odgovorno uživanje u životu kroz stvaranje svijesti o prehrani kao kulturi, lijeku, ponosu i užitku.

Cilj nam je, u inspirativnom okruženju kuhinje i popratnih prostora,  prenijeti  znanje i iskustvo stručnjaka na jednostavan, razumljiv, pristupačan i zabavan način kroz  edukacije, savjetovanja te pripremu i kuhanje hrane.

Kada govorimo o dobroj hrani, govorimo o hrani koja ima pozitivno djelovanje na zdravlje, o vlastitom dobrom osjećaju i užitku. Kada govorimo o dobrim jelima, govorimo o guštima za stolom, zadovoljstvu koje oni pružaju dok ih pripremate za one do kojih vam je najviše stalo.

Naučite kako se pravilno hraniti, upoznajte specifičnosti hrvatskih i inozemnih autohtonih proizvoda, naučite više o zanimljivostima različitih kultura i njihovih kuhinja, te se opustite na degustacijama i tematskim kulinarskim večerima i radionicama!

Dobro nam došli u našu malu školu kulture, zdravlja, ponosa i užitka.

Hrana kao...

Radionice

ŠRI LANKA - Kulinarska radionica i večera
26.06.2019

Ključne riječi kojima opisujemo šrilankansku kuhinju su riža, kokos i bogatstvo začina. Na šrilankansku kuhinju utjecali su susjedi iz regije, ali i razni kolonizatori tijekom povijesti. Neka od najpoznatijih jela su Rice and curry - riža kuhana na pari uz dodatak jednog ili više currya koji mogu biti povrtni, mesni ili riblji, u pratnji sambola - začinske mješavine; Hoppers i String Hoppers - razne vrste palačinki koje se jedu za doručak ili kao prilog; Kottu - sjeckana kombinacija beskvasnog kruha,  povrća i mesa; Lamprais - nekoliko raznih jela zamotanih i pečenih u listu banane;  Watalappam - puding od kokosovog mlijeka,  palminog šećera i kardamoma.

Zajednički pipremamo i večeramo

Curry od buče 

Devilled chicken, riža

Sambal od svježeg kokosa

String hoppers ( domaći rezanci od rižinog brašna)

Watalappan, rožata s kokosovim mlijekom i kardamomom

 

Svi polaznici dobivaju dva dara: Diplomu i recepte!

 

Voditelj Darko Debić krije se iza slasnog, bogatog, putopisnog bloga Samo jedan griz ...

O sebi kaže... Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći kao kuhar, duže od dvadeset godina u prestižnom zagrebačkom hotelu, koje bih sada želio podijeliti s vama. Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Za svoje recepte pokušavam koristiti lokalno uzgojene namirnice, prateći sezonu, jer namirnice koje dospijevaju u određeno godišnje doba, tada su i na vrhuncu svoje nutritivne vrijednosti. Velika strast (ili porok! :-)) su mi slatka jela – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata! Na nagovor prijatelja (i njihovo traženje recepata za isprobana jela) pokrenuo sam blog Samo jedan griz i istoimeni profil na Instagramu.

 

Informacije

Kada: 26.6.2019. / 18-20:30h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

Cijena: Cijena za radionicu i večeru je 500kn

Popust:  45% za uplate do 3 dana prije (275kn) 

              50% za dvije kupljene radionice (500kn)* 

              *dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju i kuhanju :)

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2019 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466