Radionice

Tjedan dobre hrane u centru za kulturu prehrane - 25.05. - 31.05. Druženje u kuhinji, uživanje za stolom!
25.05.2015 do 31.05.2015

Tjedan dobre hrane najveći je višednevni festival hrane na ovim područjima. Organizator Dobra hrana okuplja najbolje hrvatske restorane koji tijekom 7 dana nude tematske menije od 3 slijeda za 100kn.

Nismo restoran, ali postoji razlog zašto da dođete baš kod nas: u restoranu se družite u blagovaonici, a kod nas i u kuhinji! :)

Nakon zajedničke pripreme, u dobrom društvu i ugodnoj atmosferi uživajte u svojoj večeri i 2 čaše vina! Tjedan dobre hrane u Centru za kulturu prehrane znači puno dobrih namirnica i hrane,  dobrih recepata i dobrih kulinarskih savjeta, dobrog teka i dobre zabave! Kod nas i Djeca dobro kuhaju J

Dobre namirnice i hranu pružaju partneri ...
Odabrani zbog kvalitete s kojom stvaraju svoje proizvode po najvišim standardima, u skladu s prirodom i s puno ljubavi. Obrok koji čine Eko Sever povrće i žitarice, Veronika mliječni proizvodi te Harissa začini je bajka na tanjuru koju upotpunjuje kvalitetno IURIS vino.

Dobre recepte i kulinarske savjete osiguravajuAnja i Vanja ...
Kreativne u osmišljavanju recepata, entuzijastične u pripremi i kuhanju, povrh svega sretne kad stvaraju atmosferu za učenje idobar provod u kuhinji.

Dobar tek i dobru zabavu stvaramo zajedno ...
Kombinirajući sve navedeno i uživajući u procesu :)

I Djeca dobro kuhaju! u našoj kuhinji …
U suradnji s portalom djeca.hr. Voditelj je Hrvoje Krajnović - čarobnjak zbog kojeg djeca jedu i pripremaju ukusne  zdrave obroke (i povrće!!!) kroz igru i zabavu.
Za vikend nam dovedite svoje mališane, a vi se bezbrižno prošetajte, obavite plac i sjednite na sunce popiti kavu s prijateljima JRadionica i jelovnik kreirani su za djecu dobi 7 – 13 godina.

Pridružite nam se! Iskusite drugu stranu pripreme hrane i otkrite male tajne iz kuhinje– mjesta gdje je uvijek najbolja zabava!

Kulinarska radionica: zajednička priprema i uživanje u večeri + 2 čaše vina = 100kn

*

Kada?
Centar za kulturu prehrane sudjeluje sve dane (25.5. – 31.5.) s večerama: 18:30-20:30h. Za vikend (30.5. i 31.5.) sudjeluje i s ručkom, kulinarskim radionicama za djecu, Djeca dobro kuhaju! : 10:30 – 12:30h.

U nastavku pročitajte, a ovdje pogledajte kako izgleda druženje u Centru za kulturu prehrane!

Što kuhamo i jedemo?
7 tematskih jelovnika te dva jelovnika za radionice Djeca dobro kuhaju!

Za svaki dan vrijedi:
Čaša vina dobrodošlice;  Djeca: domaći sok od bazge / voda s limunom

Glavno jelo:

  • Čaša vina usklađena s glavnim jelom;  Djeca: domaći sok od bazge / voda s limunom
  • Salatica – Odabiremo svježe salatice dnevno prema dostupnosti na imanju Eko Sever. Odabiremo salaticu prema  glavnom jelu, dodatno ju usklađujemo prikladnim dressingom.
  • Vegeterijanska opcija: domaći vege-odrezak od grahorica i povrća

 

Preuzmite letak sa svim informacijama i jelovnicima!

Cijena po osobi: 100 kuna
Broj mjesta: 12

Informacije i rezervacije: 
info@kulturaprehrane.hr
091 48144 66

 

U nastavku pročitajte, a ovdje pogledajte kako izgleda druženje u Centru za kulturu prehrane!

 

Kako to izgleda?

Večernje druženje počinjemo u 18:30, a za vikend dnevno u 14:30.  Nakon što se raskomotite i operete ruke, dolazite u kuhinju. Stavljamo pregače i krećemo u akciju! Kuhinja je Mis an place (što znači sve je spremno za početak kuhanja), a Anja i Vanja predstavljaju jelovnik te, slijed po slijed, opisuju namirnice i postupak pripreme.
Sada kad svi imamo ideju što trebamo kuhati, sad stvarno krećemo u akciju!
U manjim grupama pripremaju se 3 slijeda. Anja i Vanja su čas ovdje čas tamo – potiču vas da pitate pitanja pa na njih odgovaraju, daju savjete, dodaju krpe i zdjelice, pomažu rezuckati ...
Uz iskustveno učenje kroz pripremu i suptilno vodstvo, svaki jelovnik ima nekoliko „lekcija“ na kojima Anja i Vanja zaustavljaju zakuhanu akciju i pokazuju što je važno znati kada pripremate, na primjer, domaće tagliatelle…
Onda vam pričaju zanimljive gastronomske priče o proizvoda s kojima kuhate. Kako se sije i žanje na Eko imanju Sever? Koja je tajna Veronika maslaca s „okusom djetinjstva“? Odakle su doputovali egzotični začini iz Harissa Spice Store? Kakvu klimu zahtijevaju boja, miris i okus vina iz IURIS vinarije? I još puno toga ...
Zadubljeni u priču i začarani mirisima, iznenađeno primjećujemo da je večera spremna!
Hitamo u blagovaonicu, sjedamo na svoje mjesto, a oni koji su određeni slijed kuhali donose svoje remek djelo te ga, uz pomoć Anje i Vanje, serviraju. I tako do deserta. Ubaciti će se Anja i Vanja s vinima, pričom o vinima te zašto baš ta vina uz jelo koje jedete.
Nakon 2 – 2 i pol sata, sretni, siti, vještiji i zadovoljniji pozdravit ćete se sa su-kuharima, Anjom i Vanjom, avanturom koju ste proživjeli te krenuti Nazorovom nizvodno u neku slijedeću…

Djeca dobro kuhaju!
I te kako dobro :) U suradnji s portalom djeca.hr vaši mališani imaju zbilja jedinstvenu priliku zasukati rukave te u društvu drugih mladih entuzijasta sami skuhati obrok od 3 slijeda. Voditelj Hrvoje Krajnović iskusni je čarobnjak kojeg djeca vole i izvrsno reagiraju na njegov balans zdravih, privlačnih i jednostavnih jela. Koristimo ekološko povrće Eko Sever, vrhunske mliječne proizvode Veronika, a šećer u desertima zamjenjujemo predivnim aromama začina iz Harisse.
Radionica i zajedničko kuhanje prilagođeni su djeci od 7 -13 godina (za sudjelovanje djeteta potreban je pismeni pristanak roditelja).
Dok dječica s nama kuhaju i papaju, vi bezbrižno prošetajte, obavite plac i

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2018 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463