Festival slastica „Slatki gušti“ jedinstven je festival slastičarstva u organizaciji agencije Dobra vibra koji okuplja najbolje slastičare iz zagreba i regij na Zrinjevcu. Ako još niste doživjeli Slatke gušte, oni znače: veliki izbor najukusnijih slastica, kulinarske radionice poznatih majstora slastičarstva i domaćih gastro bloggerica, natjecanja (koja uključuju kolače!) i zabavno – glazbeni večernji proogram. Oni znače da se Zrinjevac pretvara u pravu bajku i raj za sladokusce.
Slatki gušti već treći put za redom u Centru za kulturu prehrane organiziraju slatki poučni after: niz kulinarskih radionica majstora slastičara i čokolatjerijera.
Vrijeme: Radionice se održavaju svaki dan 23.04. - 30.04.
Broj polaznika: 12
Informacije i rezervacije na: info@slatki-gusti.com
Lokacija: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, 10 000 Zagreb
Teme radionica:
23.04. KLASICI 1 – sacher, ledeni vjetar
Voditelj: Slastičarnica Le kolač Vrijeme: 18-21h Cijena 280 kn
Što ćemo naučiti pripremati?
Četiri su kraljice svih deserata i zato čine prvi niz osnova koje mora znati pripremiti svaka domaćica! Prve dvije su sacher i ledeni vjetar! Vlasnica slastičarnice Le kolač, Ksenija Čalopek, otkrit će sve tajne pripreme ovih klasika, a istovremeno ćete savladati pripremu osnovnih podloga – beze kore i čokoladnog biskvita kao i pripremu slastičarske kreme i čokoladne glazure! Kako bi ove slastice mamile izgledom jednako kao i okusom, naučit ćete jednostavne trikove u dekoriranju!
24.04. KLASICI 2 – kremšnite i cheesecake
Voditelj: Slastičarnica Le kolač Vrijeme: 18-21h Cijena: 280kn
Što ćemo naučiti pripremati?
Ako su Sacher torta i Ledeni vjetar klasici sa bogatim biskvitima, onda su Cheesecake i Kremšnite klasici sa najfinijim kremama! Zasukat ćete i rukave i pripremiti pravo domaće lisnato tijesto. Nakon ovog ciklusa radionica pripremat ćete najbolje torte i kolače na kojima će vam svi zavidjeti!
25.04. RADIONICA ČOKOLADE – praline
Voditelj: Admir Karalić, Belcolade Vrijeme: 09 - 12h Cijena: 300 kn
Što ćemo naučiti pripremati?
Ukoliko do sada niste imali priliku učiti od Admira, kralja pralina, sada imate novu priliku za to! Radionica počinje teorijom čokolade i osnovama temperiranja, a onda kreće izrada finih pralina i čokoladnih ukrasa. Kada savladate izradu pralina, varijante punjenja su brojne i ne zahtjevaju više od otvaranja frižidera! Ako u izbor uđu bučino ulje, chilli ili papar, ne brinite, na pravoj ste radionici!
25.04. SLATKO U ZDRAVLJE!
Voditelj: Jasminka Kračun, Vegehop Vrijeme: 15 - 18h Cijena: 280kn
Što ćemo naučiti pripremati?
Znamo da se već pripremate za ljeto, redovito vježbate i pazite na prehranu, zato smo pripremili radionicu na kojoj ćete naučiti pripremati deserte za koje se kalorije ne broje! Lagani proljetni kolač sa vanilijom i jagodama i muffini sa svježim voćem u veganskoj i vegetarijanskoj izvedbi prezentirat će Jasminka Kračun iz udruge Vegehop.
26.04. ČOKOLADNA RADIONICA – ganache
Voditelj: Admir Karalić, Belcolade Vrijeme: 09 - 12h Cijena: 300kn
Što ćemo naučiti pripremati?
Veliki broj vas savladao je na dosadašnjim radionicama osnovna pravila temperiranja i izradu pralina, a sada idemo korak dalje – na ganache. Ne, ne radi se o istom omjeru čokolade i slatkog vrhnja. Naučite pripremati ganache kao profesionalac i otkrijte najpreciznije omjere i sve tajne pravog ganacha u različitim kombinacijama okusa!
26.04. TICINO MAJSTORIJE
Voditelj: Slastičarnica Fancy cake Vrijeme: 18-21h Cijena: 280 kn
Što ćemo naučiti pripremati?
Ako su torte vaša strast, a ukrašavanje ticinom tehnika koju stalno nadograđujete, ovo je radionica za vas! Vlasnica slastičarnice Fancy cake naučit će vas onome po čemu je najpoznatija, to su ekskluzivne dekoracije dizajnerskih torti! Na radionici vas čeka mnoštvo muffina koje ćete dekorirati ukrasima poput chanel torbe, štikli, ruža i mnogim drugim koje možete primijeniti na svaku sljedeću tortu i dodati joj dašak glamoura!
27.04. UVOD U TICINO
Voditelj: Slastičarnica M&M Vrijeme: 18-21h Cijena: 280kn
Što ćemo naučiti pripremati?
Ako ste početnik u dekoriranju torti, ovo je radionica koja će vam pomoći savladati osnovne tehnike ticino masom. Slastičarke iz poznatog M&M-a pokazat će vam kako se radi buttercream, kako se torta pravilno oblaže masom, a naučit ćete i oblikovati jednostavne figurice, trake i mašne kao osnovne dekoracije svake torte!
29.04. MERCY BOQUE
Voditelj: Slastičarnica Amelie Vrijeme: 18-21h Cijena: 280kn
Što ćemo naučiti pripremati?
Dašak francuske donosi vam u trosatnoj radionici slastičarnica Amelie uz poznati Tart tatin, French coconut pie i pitu od jagode! Uživajte u okusima Pariza i Provanse i naučite pripremati profinjene francuske slastice od profesionalaca iz slastičarnice Amelie!
30.04. PROLJEĆE I VOĆE
Voditelj: Slastičarnica Vincek Vrijeme: 18-21h Cijena: 280kn
Što ćemo naučiti pripremati?
Proljeće, svježe voće i slastičarnica Vincek…zvuči savršeno zar ne? Onda morate doći na našu voćnu radionicu i naučiti pripremati voćne dekoracije, rezbareno voće i slatke voćne košarice! Jesmo li spomenuli da će biti voća? Dodajemo još i Schwarwald tortu koja će pozirati za sve dekoracije koje prethodno napravite! Slastičarka iz poznatog Vinceka, slastičarnice sa tridesetogodišnjom tradicijom, prenijet će znanje koje će ti biti potrebno ako želiš da tvoje voćne kreacije oduzmu dah izgledom i okusom!