Japanska jela nisu samo sushi i sashimi, a na radionici ćete upoznati raznovrsnost japanskog kulinarstva, upoznati regionalna jela i pripremiti ih! Kroz jelo će vam se približiti i kulturni aspekti, ove daleke i prijateljske zemlje. Počinjemo s osnovama na koje nadograđujemo specifična znanja, okuse, tajne i vještine. Partner projekta je destinatio tokyo – trgovina izvorne japanske hrane i proizvoda visoke kvalitete.
Na radionica kombiniramo edukaciju o kulturalnim zanimljiviostima japana, kulture stola i običaja vezanim uz hranu te praktično učenje spravaljanja japanske hrane u kuhinji.
Radionica 6. Tema: Kineska jela na japanski način
Kulturni uvod: Što je wafu - chuuka ili „ Kinesko u japanskom stilu"? Povijest i utjecaj kineske kuhinje u današnjoj japanskoj kuhinji.
Radionica u kuhinji:
Kararage - japanska pečena piletina. Piletina u marinadi temeljenoj na soja sosu, obložena brašnom pa pržena.
Chahan - pržena riža. Često jelo koje se diljem Azije na različite načine. U Japanu se to tipično jelo zove wafu - chuuka ili "„ Kinesko u japanskom stilu".
Kada: Utorak, 12.05.2015 / 18 – 20h
Cijena: Cijena jedne radionice je 200 kn*.
Polaznici radionice ostvaruju popust od 10% na kupovinu u destinatio tokyo – trgovini japanske hrane i proizvoda.
Prijavite se na: info@kulturaprehrane.hr ili na broj: 091 481 44 66
*Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb / Opis: Japan XX.XX. (Datum Radionice) / Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.