Listopad 2017.
01.10.
31.10.

Radionice

Put oko svijeta kroz kuhinju
15.09.2015

Okusi svijet iz prve ruke - Kulinarske radionice sa stručnjacima nacionalnih kuhinja

Volite putovati? Uživate dobro jesti? Guštate  isprobavati domaće specijalitete na putovanjima?

Mi obožavamo! Osim toga, volimo i sami naučiti kako pripremiti egzotiččne specijalitete doma, kako ponoviti užitak, podijelili ga s prijateljima, prenijeli okus druge zemlje i putovanja na naš stol…

Upravo da bi približili različite kulture prehrane i nacionalne gastronomske tradicije organiziramo Put oko svijeta kroz kuhinju – kulinarske radionice sa stručnjacima nacionalnih kuhinja.  Vodič će nam biti stručnjak - kuhar autohtone kuhinje ili poznavatelj kuhinje po rođenju – svojoj nacionalnosti.

Naši vodiči  dolaze iz poznatih zagrebačkih restorana nacionalnih kuhinja ili trgovina nacionalne hrane – jer želimo autohtono, tradicionalno i da iz prve ruke vidite, okusite i naučite kuhati nacionalne specijalitete:) 

Vodiči će nam pokazati kako se, uistinu, priprema talijanski rižoto, indijski curry, makedonska turli tava i japanski sushi i druge gastro - delicije van lijepe naše (kuhinje!). Naučiti će nas  sve tajne pripreme te kako u Hrvatskoj pripremiti neko egzorično jelo.     Pssst – pripremite pitanja koja ste oduvijek htjeli pitati, a niste imali koga! Mi jesmo :)

Putovati ćemo redovno, svaki utorak u drugu zemlju upoznavajući kulturu prehrane i kuhanja kroz gastro priču i pripremu tradicionalnog jela. U rujnu putujemo kroz Japan, Makedoniju i Španjolsku, a u listopadu nastavljamo u Kinu, Gruziju i Indiju.   A dalje… tko zna ;)

Putujemo utorkom, 18-20h. Na prvo se putovanje otiskujemo 15.09.2015.  

Nakon svakog putovanja polaznici dobivaju dar:

diplomu, recepte i 15% popusta u restoranu/trgovini!

Raspored putovanja u nastavku,  kuhari i jelovnici - klik na pojedinu radionicu.

_____________________________________________________________

  Rujan

15.09.2015. JAPAN (klik za više informacija)

Kuha: Shin Ayukawa, vlasnik trgovine Destinatio Tokyo – trgovaina japanskih namirnica    

22.09.2015. MAKEDONIJA (klik za više informacija)                                        

Kuha: Kiro Ristovski, kuhar u Makedonski restoran Sveti Nikola

29.09.2015. ŠPANJOLSKA (klik za više informacija)

  Kuha: Marčela Kolman, vlasnica i kuharica Mio Corazon tapas bar

_____________________________________________________________

Listopad

Najavljujemo krajem rujna!

Mala VINSKA škola
30.10.2017
Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2017 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463