Lipanj 2017.
01.06.
30.06.
5.
Radionica
05.06.2017
7.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
9.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Ciklus radionica
08.07.2017 do 09.06.2017
11.
12.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Radionica
12.06.2017
16.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
19.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
24.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Ciklus radionica
24.06.2017 do 25.06.2017
25.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Ciklus radionica
24.06.2017 do 25.06.2017
26.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
27.
29.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017

Radionice

Škola vege kuhinje u Centru za kulturu prehrane! Pridruži nam se u listopadu!
15.10.2015

Ideja Škole je kroz 10 tematskih radionica naučiti kako jesti i kuhati veganski dakle, bez namirnica životinjskog podrijetla. U opuštenoj atmosferi zajednički kuhamo više od 40 recepata.

Razmišljaš već neko vrijeme prijeći na vegetarijansku prehranu?Vegetarijanac/ka si i razmatraš veganstvo, no nikako pohvatati kako zamijeniti mlijeko i jaja? Imaš vegetarijanca/vegana u kući i brine te zadovoljava li svoje nutritivne potrebe?

Želiš upoznati vegansku kuhinju i time proširiti svoje kulinarsko umijeće?

Onda si jedan/na od onih za koje smo kreirali Školu vege kuhinje! 

 

Krećemo od osnova gdje te učimo zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla  u prehrani i kuhanju. Kajgana bez jaja? Da. Palačinke bez mlijeka? Itekako!

Nastavljamo s tematskim radionicama koje otkrivaju slasnu Božićnu i Uskrsnju vege gozbu, praktičnu hranu za tulume i putovanja, vege kolače za prste polizati te kako izgleda  meksička, azijska i mediteranska vege kuhinja. Ideja Škole je kroz 10 tematskih radionica naučiti kako jesti i kuhati veganski dakle,  bez namirnica životinjskog podrijetla. Zašto bi  nekoga to zanimalo?  Zašto ne?

Upoznavati vegansku prehranu je kao učiti strani jezik.  Razlozi su bezbrojni.

Pitagora i Da Vinci imali su svoje. Voditeljica Nikolina ima svoje. Netko je primoran zbog zdravlja. Netko drugi je tako odlučio zbog etičkih razloga. Netko treći želi naučiti kako svojoj dragoj veganki/ vegetarijanki pripremiti pravu gozbu. Netko četvrti¸jednostavno  želi proširiti svoje kulinarske vještine. Netko peti još uvijek ne vjeruje u kajganu bez jaja i želi to čudo vidjeti svojim očima ;)

 

Na Školi vege kuhinje u opuštenoj atmosferi zajednički kuhamo više od 40 recepata. Po radionici pripremamo 4 -5 recepata  i učimo:

-          kuharske tehnike i obradu namirnica biljnog podrijetla

-          kako zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla

-          učinkovito planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje

-          zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju

-          praktične savjete i trikove vege kuhanja

 

Voditeljica: Nikolina Plenar, veganka i učiteljica veganske kuhinje. Uz osobno iskustvo od 4 godine veganske prehrane i kuhanja, iza sebe ima i bogato iskustvo vođenja radionica vege kuhinje. Ljubav prema veganskom kuhanju rezultirala je poznavanjem svega od, izvan i između alfe & omege po pitanju veganske kuhinje. Blagdani, snack, slastice, različite svjetske kuhinje… što god poželiš, ona može pripremiti. I to izvrsno. Što je još važnije, može tebe naučiti kako to izvrsno pripremiti :)

Još uvijek ne vjeruješ u kajganu bez jaja? Izazivamo te na Školu vege kuhinje!

 

Kada:

listopad 2015. – srpanj 2016. /  

10 radionica, jednom mjesečno -  drugi četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Cijena: Radionica: 350kn  /  Škola (10 radionica)  3500kn

 

Polaznici radionica dobivaju diplomu i 2 dara:

Poklon paket Annapurna prirodne hrane i popust od 20% na kupovinu u voćarna.hr (online trgovini ili dućanu).

 

Broj mjesta za Školu vege kuhinje i pojedine radionice je 12 (ukoliko nema 12 prijavljenih za Školu, radionice se dodatno popunjavaju).

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati. 

 

PARTNERI

Annapurna – prirodna hrana

Annapurna je sinonim za ekološke proizvode na bazi soje i pšenice. Proizvodni obrt broji više od desetljeća iskustva u ekološkoj proizvodnji  danas kroz dva branda, Annapurna i Soja labos, osigurava širok asortiman proizvoda kao što su tofu, seitan, tempeh i veganski namazi u prirodnoj, dimljenoj ili aromatiziranoj varijanti. Svi proizvodi posjeduju V-oznaku i dostupni u cijeloj Hrvatskoj u većim prodajnim marketima. Jedan klik udanjeni su ako naručujete putem web-shopa!

 

 Voćarna.hr

Plac nadohvat ruke u svakom trenutku! voćarna.hr se bavi trgovinom i distribucijom svježeg voća i povrća. Osiguravaju kvalitetnu i raznovrsnu ponudu te brzu distribuciju i dostavu. Svakodnevno opskrbljuju više od 40ugostiteljskih objekata te desetke firmi  na području Zagreba. Putem web-shopa možete naručiti svježe voće, povrće i orašaste plodove za svoj restoran, firmu ili svoje kućanstvo uz besplatnu dostavu za narudžbe iznad 100kn!

 

 

TEMA I DATUM

1.     LISTOPAD: Osnove I – Kako zamijeniti mliječne proizvode i jaja u prehrani i kuhanju/ 15.10.2015.

Pripremamo:

Zobeno mlijeko

Bademovo mlijeko

Palačinke

Pohanje bez jaja

Popečci od blitve

 

2.     STUDENI: Osnove II – Zamjene za meso i njihova priprema: sejtan, tofu, tempeh, soja/ 12.11. 2015.    

Pripremamo:

Sejtan pečenka

Faširanci od sojinih ljuspica

Pohani soljini medaljoni

Okruglice od tempeha

Quiche s tofuom i orašastim plodovima

 

3.     PROSINAC: Božićna vege gozba / 10.12. 2015.  

Pripremamo:

Krem juha od češnjaka

Irski sejtan gulaš s crnim pivom

Knedle od kruha

Sitni prhki kolačići

 

4.     SIJEČANJ: Vitalnost i detoksikacija - vege style / 21.01. 2016.  

Pripremamo:

Zeleni smoothie

Miso juha

Pareno povrće s finim preljevom od kikirikija

Salata od cikle, mrkve i jabuke

 

5.     VELJAČA: Meksička vege kuhinja / 11.02. 2016.   

Pripremamo:

Chilli sin carne

Tortilje

Krumpir na meksički

Empanade od ananasa

 

6.     OŽUJAK: Uskrsnja vege gozba /10.03. 2016.   

Pripremamo:

Veganski quiche

Kajgana bez jaja

Heljda + sojini komadići na stroganoff način

Domaći puding

 

7.     TRAVANJ: Vege slastice / 14.04. 2016.   

Pripremamo:

Fritule

Čokoladni biskvit s još čokoladnijim preljevom

Halva od mrkve

Kuglice od orašastih plodova

 

8.     SVIBANJ: Azijska vege kuhinja / 12.05. 2016.   

Pripremamo:

Wok tofu + povrće

Slanutak na indijski

Začinjene integralne žitarice

Chutney

 

9.     LIPANJ: Vege snack i finger food – poslastice za zabave, piknik i plažu  / 09.06. 2016.  

Pripremamo:

Falafel

Cherry rajčice punjene kremom od dimljenog tofua

Savijutci s pestom

Kuglice od riže i kikirikija

 

10.    SRPANJ: Mediteranska vege kuhinja / 14.07. 2016.   

Pripremamo:

Gazpacho – hladna juha

Caponata

Šarena grillana palenta

Tjestenina s pestom od rikole i oraha

 

 

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2017 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463