Listopad 2017.
01.10.
31.10.

Radionice

Škola vege kuhinje u Centru za kulturu prehrane! Pridruži nam se u listopadu!
15.10.2015

Ideja Škole je kroz 10 tematskih radionica naučiti kako jesti i kuhati veganski dakle, bez namirnica životinjskog podrijetla. U opuštenoj atmosferi zajednički kuhamo više od 40 recepata.

Razmišljaš već neko vrijeme prijeći na vegetarijansku prehranu?Vegetarijanac/ka si i razmatraš veganstvo, no nikako pohvatati kako zamijeniti mlijeko i jaja? Imaš vegetarijanca/vegana u kući i brine te zadovoljava li svoje nutritivne potrebe?

Želiš upoznati vegansku kuhinju i time proširiti svoje kulinarsko umijeće?

Onda si jedan/na od onih za koje smo kreirali Školu vege kuhinje! 

 

Krećemo od osnova gdje te učimo zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla  u prehrani i kuhanju. Kajgana bez jaja? Da. Palačinke bez mlijeka? Itekako!

Nastavljamo s tematskim radionicama koje otkrivaju slasnu Božićnu i Uskrsnju vege gozbu, praktičnu hranu za tulume i putovanja, vege kolače za prste polizati te kako izgleda  meksička, azijska i mediteranska vege kuhinja. Ideja Škole je kroz 10 tematskih radionica naučiti kako jesti i kuhati veganski dakle,  bez namirnica životinjskog podrijetla. Zašto bi  nekoga to zanimalo?  Zašto ne?

Upoznavati vegansku prehranu je kao učiti strani jezik.  Razlozi su bezbrojni.

Pitagora i Da Vinci imali su svoje. Voditeljica Nikolina ima svoje. Netko je primoran zbog zdravlja. Netko drugi je tako odlučio zbog etičkih razloga. Netko treći želi naučiti kako svojoj dragoj veganki/ vegetarijanki pripremiti pravu gozbu. Netko četvrti¸jednostavno  želi proširiti svoje kulinarske vještine. Netko peti još uvijek ne vjeruje u kajganu bez jaja i želi to čudo vidjeti svojim očima ;)

 

Na Školi vege kuhinje u opuštenoj atmosferi zajednički kuhamo više od 40 recepata. Po radionici pripremamo 4 -5 recepata  i učimo:

-          kuharske tehnike i obradu namirnica biljnog podrijetla

-          kako zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla

-          učinkovito planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje

-          zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju

-          praktične savjete i trikove vege kuhanja

 

Voditeljica: Nikolina Plenar, veganka i učiteljica veganske kuhinje. Uz osobno iskustvo od 4 godine veganske prehrane i kuhanja, iza sebe ima i bogato iskustvo vođenja radionica vege kuhinje. Ljubav prema veganskom kuhanju rezultirala je poznavanjem svega od, izvan i između alfe & omege po pitanju veganske kuhinje. Blagdani, snack, slastice, različite svjetske kuhinje… što god poželiš, ona može pripremiti. I to izvrsno. Što je još važnije, može tebe naučiti kako to izvrsno pripremiti :)

Još uvijek ne vjeruješ u kajganu bez jaja? Izazivamo te na Školu vege kuhinje!

 

Kada:

listopad 2015. – srpanj 2016. /  

10 radionica, jednom mjesečno -  drugi četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Cijena: Radionica: 350kn  /  Škola (10 radionica)  3500kn

 

Polaznici radionica dobivaju diplomu i 2 dara:

Poklon paket Annapurna prirodne hrane i popust od 20% na kupovinu u voćarna.hr (online trgovini ili dućanu).

 

Broj mjesta za Školu vege kuhinje i pojedine radionice je 12 (ukoliko nema 12 prijavljenih za Školu, radionice se dodatno popunjavaju).

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati. 

 

PARTNERI

Annapurna – prirodna hrana

Annapurna je sinonim za ekološke proizvode na bazi soje i pšenice. Proizvodni obrt broji više od desetljeća iskustva u ekološkoj proizvodnji  danas kroz dva branda, Annapurna i Soja labos, osigurava širok asortiman proizvoda kao što su tofu, seitan, tempeh i veganski namazi u prirodnoj, dimljenoj ili aromatiziranoj varijanti. Svi proizvodi posjeduju V-oznaku i dostupni u cijeloj Hrvatskoj u većim prodajnim marketima. Jedan klik udanjeni su ako naručujete putem web-shopa!

 

 Voćarna.hr

Plac nadohvat ruke u svakom trenutku! voćarna.hr se bavi trgovinom i distribucijom svježeg voća i povrća. Osiguravaju kvalitetnu i raznovrsnu ponudu te brzu distribuciju i dostavu. Svakodnevno opskrbljuju više od 40ugostiteljskih objekata te desetke firmi  na području Zagreba. Putem web-shopa možete naručiti svježe voće, povrće i orašaste plodove za svoj restoran, firmu ili svoje kućanstvo uz besplatnu dostavu za narudžbe iznad 100kn!

 

 

TEMA I DATUM

1.     LISTOPAD: Osnove I – Kako zamijeniti mliječne proizvode i jaja u prehrani i kuhanju/ 15.10.2015.

Pripremamo:

Zobeno mlijeko

Bademovo mlijeko

Palačinke

Pohanje bez jaja

Popečci od blitve

 

2.     STUDENI: Osnove II – Zamjene za meso i njihova priprema: sejtan, tofu, tempeh, soja/ 12.11. 2015.    

Pripremamo:

Sejtan pečenka

Faširanci od sojinih ljuspica

Pohani soljini medaljoni

Okruglice od tempeha

Quiche s tofuom i orašastim plodovima

 

3.     PROSINAC: Božićna vege gozba / 10.12. 2015.  

Pripremamo:

Krem juha od češnjaka

Irski sejtan gulaš s crnim pivom

Knedle od kruha

Sitni prhki kolačići

 

4.     SIJEČANJ: Vitalnost i detoksikacija - vege style / 21.01. 2016.  

Pripremamo:

Zeleni smoothie

Miso juha

Pareno povrće s finim preljevom od kikirikija

Salata od cikle, mrkve i jabuke

 

5.     VELJAČA: Meksička vege kuhinja / 11.02. 2016.   

Pripremamo:

Chilli sin carne

Tortilje

Krumpir na meksički

Empanade od ananasa

 

6.     OŽUJAK: Uskrsnja vege gozba /10.03. 2016.   

Pripremamo:

Veganski quiche

Kajgana bez jaja

Heljda + sojini komadići na stroganoff način

Domaći puding

 

7.     TRAVANJ: Vege slastice / 14.04. 2016.   

Pripremamo:

Fritule

Čokoladni biskvit s još čokoladnijim preljevom

Halva od mrkve

Kuglice od orašastih plodova

 

8.     SVIBANJ: Azijska vege kuhinja / 12.05. 2016.   

Pripremamo:

Wok tofu + povrće

Slanutak na indijski

Začinjene integralne žitarice

Chutney

 

9.     LIPANJ: Vege snack i finger food – poslastice za zabave, piknik i plažu  / 09.06. 2016.  

Pripremamo:

Falafel

Cherry rajčice punjene kremom od dimljenog tofua

Savijutci s pestom

Kuglice od riže i kikirikija

 

10.    SRPANJ: Mediteranska vege kuhinja / 14.07. 2016.   

Pripremamo:

Gazpacho – hladna juha

Caponata

Šarena grillana palenta

Tjestenina s pestom od rikole i oraha

 

 

Mala VINSKA škola
30.10.2017
Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2017 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463