Ideja Škole je kroz 10 tematskih radionica naučiti kako jesti i kuhati veganski dakle, bez namirnica životinjskog podrijetla. U opuštenoj atmosferi zajednički kuhamo više od 40 recepata.
Na prvoj radionici učimo teorijski i praktično kako zamijeniti mliječne proizvode i jaja u prehrani i kuhanju. Nikolina nas vodi kroz pripremu racepata koje inače ne možemo zamisliti bez mliječnih proizvoda i jaja. Učimo sve što trebamo znati kada ove grupe namirnica izostavljamo iz prehrane - kako ih nadomjestiti nutritivno, kako ih nadomjestiti u jelima i receptima, koji su alternativni proizvodi ...
Učimo praviti vlastito mlijeko od žitarica i orašastih plodova koje će zasigurno biti ukusnije, kvalitetnije, prirodnije i jeftinije od onog kupovnog. Učimo kako napaviti tijesto za palačinke bez jaja te kako istu logiku zamjene jaja primjeniti za druge recepte s jajima. Učimo pohati različito povrće bez jaja i konačno, radimo zdrave i fine popečke! Dok kuhami i družimo se, iskusna voditeljica Nikolina odgovara na sva Vaša pitanja.
Na radionici učimo:
kuharske tehnike i obradu namirnica biljnog podrijetla
kako zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla
učinkovito planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
praktične savjete i trikove vege kuhanja
Pripremamo:
Zobeno mlijeko
Bademovo mlijeko
Palačinke
Pohanje bez jaja
Popečci od blitve
Polaznici radionica dobivaju diplomu i 2 dara:
Poklon paket Annapurna prirodne hrane i popust od 20% na kupovinu u voćarna.hr
Veselimo se druženju, pripremi i uživanju u večeri :)
Kada: 15.10.2015. / 18-20:30h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena: 350kn
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Vege 1. / 15.10.2015.
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati. U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.
Slijedeća radionica Škole vege kuhinje:
Tema: Osnove 2: Zamjene za meso i njihova priprema: sejtan, tofu, tempeh, soja
Datum:12.11.2015.
Informacije i prijave ovdje.
VODITELJICA:
Nikolina Plenar, veganka i učiteljica veganske kuhinje. Uz osobno iskustvo od 4 godine veganske prehrane i kuhanja, iza sebe ima i bogato iskustvo vođenja radionica vege kuhinje. Ljubav prema veganskom kuhanju rezultirala je poznavanjem svega od, izvan i između alfe & omege po pitanju veganske kuhinje. Blagdani, snack, slastice, različite svjetske kuhinje… što god poželiš, ona može pripremiti. I to izvrsno. Što je još važnije, može tebe naučiti kako to izvrsno pripremiti :)
Još uvijek ne vjeruješ u kajganu bez jaja? Izazivamo te na Školu vege kuhinje!
PARTNERI
Annapurna – prirodna hrana
Voćarna.hr