Tomislav Špiček - Treba li isticati jedinstvenost prilike da se s njim vidite u 4 oka i od njega naučite puno više od 4 stvari?
Svoj je zanat počeo peći u Esplanadi početkom de vedesetih. Peko Okrugljaka, Bobana, A.G.Matoša i Baltazara danas je šef kuhinje u zagrebačkom restoranu Kaptolska klet.
Nakon emisija „Kruške i jabuke, “U istom loncu“ i „Gušti su gušti“, beskrajno simpatičan, sasvim iskren i uvijek pošten prema natjecateljima, bio je „šef“ tročlanog žirija kulinarske emisije „Tri, dva, jedan – kuhaj!“. Tako smo ga svi, na svoju sreću, imali priliku (još malo bolje) upoznati.
U povjerenju, rekao nam je da uživa poučavati druge, prenositi znanje. Da ga ne veseli kad mladi naučnici ofrlje pristupaju šporetu. Da ga veseli što će, u ugodnoj atmosferi kuhinje Centra za kulturu prehrane, moći šačici zainteresiranih pokazati sve što zna i umije.
Poznata Špičekova je da “Jelo mora ispasti kak Bog zapoveda” . Jela koja će pripremiti na Špičekovoj školi naučiti ćete od majstora pripremiti upravo tako – kak Bog zapoveda ;)
Poznat je Špiček po mnogočemu, a ponajviše po majstorstvu kada je u pitanju tradicionalna hrvatska kuhinja i namirnice.
U ugodnoj kuhinji Centra za kulturu prehrane Špiček nas vodi kroz četiri hrvatske regije pripremajući jela od namirnica koje su karakteristične za tu regiju, imajući u vidu doba godine i sezonu. Tradicionalna jela pripremit će, naravno, kak Bog zapoveda i oplemeniti ih daškom vlastitog kuharskog stila, interpretirati ih.
No dosta priče, vjerojatno je i sam naslov bio dovoljan da se poželite upisati! Škola počinje u listopadu. Broj učenika je ograničen, a nakon svake radionice kući ćete otići s diplomom i malim jestivim darom – kako bi vaši najmiliji okusili ono o čemu ćete im sigurno pričati, a svijet znao da ste učili od najboljeg :)
3,2,1 – prijavi se!
Polaznici dobivaju 3 dara: diplomu, recepte i teglicu, na radionici napravljene, delicije.
Špičekova škola
22.10. 2015. Središnja Hrvatska
Fokus: Patka
Priprema:
Patka: Obrada patke, kako pripremiti pojedini dio. Pečena patka.
Domaća pašteta.
Domaći kruščići
Dar: Teglica paštete od patke. Diploma. Recepti.
Patke osigurava OPG Mario Korg. Patke su domaće iz slobodnog uzgoja.
19.11. 2015. Gorska Hrvatska
Fokus: Pastrva
Priprema:
Riba:Filetiranje ribe. Pečeni filet pastrve. Domaća pašteta od pastrve
Pogačice od heljde
Dar: Teglica paštete od pastrve. Diploma. Recepti.
17.12. 2015. Nizinska Hrvatska
Fokus: Svinjetina.
Priprema: Odabir mesa za izradu kobasica, potreban pribor i koraci.
Obrada mesa i kreiranje okusa po izboru
Izrada domaćih kobasica. Pečenje kobasica
Dar: Par domaćih kobasica. Diploma. Recepti.
28.01.2016. Primorska Hrvatska
Fokus: Plava riba.
Priprema: Marinirani inćuni. Srdela pohana u parmezanu.
Capaccio od plave ribe.
Dar: Teglica mariniranih inćuna.Diploma. Recepti.
Informacije
Kuhar:Tomislav Špiček
Kapacitet:12 osoba po radionici
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Vrijeme: 18-20h
Rezervacije: info@kulturaprehrane.hr ili 091 481 44 66
Cijena:
Jedna radionica: 450kn
Dvije radionice: 800kn (popust 100kn)
Tri radionice: 1150kn (popust 200kn)
Četiri radionice: 1500kn (popust 300kn)
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis:
Špičekova škola – REGIJA
U slučaju uplate više radionica: Špičekova škola – BROJ RADIONICA
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.
Veselimo se druženju i kuhanju :)