Lipanj 2017.
01.06.
30.06.
5.
Radionica
05.06.2017
7.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
9.
11.
12.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Radionica
12.06.2017
16.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
19.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
24.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Ciklus radionica
24.06.2017 do 25.06.2017
25.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Ciklus radionica
24.06.2017 do 25.06.2017
26.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
27.
29.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017

Radionice

Špičekova Škola - 4 hrvatske regije kroz 4 radionice
22.10.2015

3,2,1 - Špiček! Broj mjesta na radionici nije 4, ali je ograničen i zato 3,2,1 - prijavi se!

Tomislav Špiček - Treba li isticati jedinstvenost prilike da se s njim vidite u 4 oka i od njega naučite puno više od 4 stvari?

Svoj je zanat počeo peći  u Esplanadi početkom de vedesetih. Peko  Okrugljaka, Bobana, A.G.Matoša i Baltazara danas je šef kuhinje u zagrebačkom restoranu Kaptolska klet.

Nakon emisija „Kruške i jabuke, “U istom loncu“ i „Gušti su gušti“, beskrajno simpatičan, sasvim iskren i uvijek pošten prema natjecateljima, bio je „šef“ tročlanog žirija kulinarske emisije „Tri, dva, jedan – kuhaj!“. Tako smo ga svi, na svoju sreću, imali priliku (još malo bolje) upoznati.

U povjerenju, rekao nam je da uživa poučavati druge, prenositi znanje. Da ga ne veseli kad mladi naučnici ofrlje pristupaju šporetu. Da ga veseli što će, u ugodnoj atmosferi kuhinje Centra za kulturu prehrane, moći šačici zainteresiranih pokazati sve što zna i umije.

Poznata  Špičekova je da “Jelo mora ispasti kak Bog zapoveda” . Jela koja će pripremiti na Špičekovoj školi naučiti ćete od majstora pripremiti upravo tako – kak Bog zapoveda ;)

Poznat je Špiček po mnogočemu, a ponajviše po majstorstvu kada je u pitanju tradicionalna hrvatska kuhinja i namirnice.

U ugodnoj kuhinji Centra za kulturu prehrane Špiček  nas vodi kroz četiri hrvatske regije pripremajući jela od namirnica koje su karakteristične za tu regiju, imajući u vidu doba godine i sezonu. Tradicionalna jela pripremit će, naravno, kak Bog zapoveda i oplemeniti ih daškom vlastitog kuharskog  stila, interpretirati ih.

No dosta priče, vjerojatno je i sam naslov bio dovoljan da se poželite upisati!  Škola počinje u listopadu. Broj učenika je ograničen, a nakon svake radionice kući ćete otići s diplomom i malim jestivim darom – kako bi vaši najmiliji okusili ono o čemu ćete im sigurno pričati, a svijet znao da ste učili od najboljeg :)

3,2,1 – prijavi se!

Polaznici dobivaju 3 dara: diplomu, recepte i teglicu, na radionici napravljene, delicije.

 

Špičekova škola

 

22.10. 2015.    Središnja Hrvatska

      Fokus: Patka

Priprema:

Patka: Obrada patke, kako pripremiti  pojedini dio. Pečena patka. 

                  Domaća pašteta.

                  Domaći kruščići

         Dar: Teglica paštete od patke. Diploma. Recepti.

Patke osigurava OPG Mario Korg. Patke su domaće iz slobodnog uzgoja.

 

19.11. 2015.      Gorska Hrvatska

       Fokus: Pastrva

Priprema:

Riba:Filetiranje ribe. Pečeni filet pastrve. Domaća pašteta od pastrve

                  Pogačice od heljde

          Dar: Teglica paštete od pastrve. Diploma. Recepti.

 

17.12. 2015.    Nizinska Hrvatska

       Fokus: Svinjetina.

Priprema: Odabir mesa za izradu kobasica, potreban pribor i koraci.

                   Obrada mesa i kreiranje  okusa po izboru

                  Izrada domaćih  kobasica. Pečenje kobasica

          Dar: Par domaćih kobasica. Diploma. Recepti.

 

28.01.2016.    Primorska Hrvatska

      Fokus: Plava riba.

Priprema: Marinirani inćuni. Srdela pohana u parmezanu.

                   Capaccio od plave ribe.

         Dar: Teglica mariniranih inćuna.Diploma. Recepti.

 

Informacije

               Kuhar:Tomislav Špiček

        Kapacitet:12 osoba po radionici

                Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

           Vrijeme: 18-20h

 Rezervacije: info@kulturaprehrane.hr  ili  091 481 44 66

           Cijena

Jedna radionica:   450kn

   Dvije radionice:   800kn (popust 100kn)

        Tri radionice: 1150kn (popust 200kn)

   Četiri radionice: 1500kn (popust 300kn)

 

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809

Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb

Opis:

Špičekova škola – REGIJA

U slučaju uplate više radionica: Špičekova škola – BROJ RADIONICA
Poziv na broj: (OIB uplatitelja) 

 

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.

 

 

Veselimo se druženju i kuhanju :)

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2017 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463