Kolovoz 2017.
01.08.
31.08.

Radionice

Špičekova Škola - 4 hrvatske regije kroz 4 radionice
22.10.2015

3,2,1 - Špiček! Broj mjesta na radionici nije 4, ali je ograničen i zato 3,2,1 - prijavi se!

Tomislav Špiček - Treba li isticati jedinstvenost prilike da se s njim vidite u 4 oka i od njega naučite puno više od 4 stvari?

Svoj je zanat počeo peći  u Esplanadi početkom de vedesetih. Peko  Okrugljaka, Bobana, A.G.Matoša i Baltazara danas je šef kuhinje u zagrebačkom restoranu Kaptolska klet.

Nakon emisija „Kruške i jabuke, “U istom loncu“ i „Gušti su gušti“, beskrajno simpatičan, sasvim iskren i uvijek pošten prema natjecateljima, bio je „šef“ tročlanog žirija kulinarske emisije „Tri, dva, jedan – kuhaj!“. Tako smo ga svi, na svoju sreću, imali priliku (još malo bolje) upoznati.

U povjerenju, rekao nam je da uživa poučavati druge, prenositi znanje. Da ga ne veseli kad mladi naučnici ofrlje pristupaju šporetu. Da ga veseli što će, u ugodnoj atmosferi kuhinje Centra za kulturu prehrane, moći šačici zainteresiranih pokazati sve što zna i umije.

Poznata  Špičekova je da “Jelo mora ispasti kak Bog zapoveda” . Jela koja će pripremiti na Špičekovoj školi naučiti ćete od majstora pripremiti upravo tako – kak Bog zapoveda ;)

Poznat je Špiček po mnogočemu, a ponajviše po majstorstvu kada je u pitanju tradicionalna hrvatska kuhinja i namirnice.

U ugodnoj kuhinji Centra za kulturu prehrane Špiček  nas vodi kroz četiri hrvatske regije pripremajući jela od namirnica koje su karakteristične za tu regiju, imajući u vidu doba godine i sezonu. Tradicionalna jela pripremit će, naravno, kak Bog zapoveda i oplemeniti ih daškom vlastitog kuharskog  stila, interpretirati ih.

No dosta priče, vjerojatno je i sam naslov bio dovoljan da se poželite upisati!  Škola počinje u listopadu. Broj učenika je ograničen, a nakon svake radionice kući ćete otići s diplomom i malim jestivim darom – kako bi vaši najmiliji okusili ono o čemu ćete im sigurno pričati, a svijet znao da ste učili od najboljeg :)

3,2,1 – prijavi se!

Polaznici dobivaju 3 dara: diplomu, recepte i teglicu, na radionici napravljene, delicije.

 

Špičekova škola

 

22.10. 2015.    Središnja Hrvatska

      Fokus: Patka

Priprema:

Patka: Obrada patke, kako pripremiti  pojedini dio. Pečena patka. 

                  Domaća pašteta.

                  Domaći kruščići

         Dar: Teglica paštete od patke. Diploma. Recepti.

Patke osigurava OPG Mario Korg. Patke su domaće iz slobodnog uzgoja.

 

19.11. 2015.      Gorska Hrvatska

       Fokus: Pastrva

Priprema:

Riba:Filetiranje ribe. Pečeni filet pastrve. Domaća pašteta od pastrve

                  Pogačice od heljde

          Dar: Teglica paštete od pastrve. Diploma. Recepti.

 

17.12. 2015.    Nizinska Hrvatska

       Fokus: Svinjetina.

Priprema: Odabir mesa za izradu kobasica, potreban pribor i koraci.

                   Obrada mesa i kreiranje  okusa po izboru

                  Izrada domaćih  kobasica. Pečenje kobasica

          Dar: Par domaćih kobasica. Diploma. Recepti.

 

28.01.2016.    Primorska Hrvatska

      Fokus: Plava riba.

Priprema: Marinirani inćuni. Srdela pohana u parmezanu.

                   Capaccio od plave ribe.

         Dar: Teglica mariniranih inćuna.Diploma. Recepti.

 

Informacije

               Kuhar:Tomislav Špiček

        Kapacitet:12 osoba po radionici

                Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

           Vrijeme: 18-20h

 Rezervacije: info@kulturaprehrane.hr  ili  091 481 44 66

           Cijena

Jedna radionica:   450kn

   Dvije radionice:   800kn (popust 100kn)

        Tri radionice: 1150kn (popust 200kn)

   Četiri radionice: 1500kn (popust 300kn)

 

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809

Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb

Opis:

Špičekova škola – REGIJA

U slučaju uplate više radionica: Špičekova škola – BROJ RADIONICA
Poziv na broj: (OIB uplatitelja) 

 

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.

 

 

Veselimo se druženju i kuhanju :)

Mala PIVSKA Škola
11.09.2017
Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2017 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463