Listopad 2017.
01.10.
31.10.

Radionice

Mala škola slastičarstva
29.10.2015

Pridruži se najslađoj školi u gradu ! Ovladaj slastičarstvom kroz 10 radionica

Kolači ti nisu jača strana? Želiš usavršiti slastičarske vještine? Kupuješ kolače kad dolaze gosti? Želiš zadiviti dragu osobu tortom za rođendan? Napraviti vlastite keksiće ovog Božića?

Mala škola slastičarstva je upravo za tebe!

Ideja Škole je savladati osnovne i naprednije slastičarske vještine kroz 10 radionica. Krećemo  od temeljnih prema zahtjevnijim slastičarskim elementima i tehnikama.  Bilo da je tvoja razina početnička, napredna ili negdje između – na Školici ćeš naučiti ono što te zanima.: osnove osnova i one male tajne koje čine razliku između  dobrog i izvrsnog. Voditeljica  ima slastičarstvo u malom prstu i pravi slastice za prste polizati! Želiš li naučiti, ovo je prilika da učiš od najbolje :)

U opuštenoj atmosferi zajednički  radimo više od  25 kolača. Po radionici pripremamo 2 - 4 recepata  i učimo:

-          slastičarske tehnike i karakteristike namirnica

-          temeljne biskvite i kreme

-          različite vrste tijesta: vučeno, dizano, prhko, kuhano

-          isprobane recepte i kreativan pristup slastičarstvu

-          praktične savjete i trikove

-          uživati u napravljenim slasticama :)

 

Kada: listopad 2015. – srpanj 2016.

10 radionica, jednom mjesečno -  posljednji četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Cijena:Radionica: 350kn  /  Škola (10 radionica)  3500kn

Popust za prijave do 15.10.2015.  50% / radionica  175kn  / škola 1750kn

 

Polaznici radionica dobivaju 4 dara:

diplomu, recepte,

10% popusta na proizvode Mini mljekare Veronika* u Veronika delikatese trgovinama 

10% popusta na webshopu Moja Čokolada** 

*popust je potrebno iskoristiti unutar 14 dana od termina radionice.

**popust je potrebno iskoristiti do kraja 2016.

 

Broj mjesta za Malu školu slastičarstva i pojedine radionice je 12 (ukoliko nema 12 prijavljenih za Školu, radionice se dodatno popunjavaju).

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati. 

 

PARTNERI:

Mini mljekara Veronika

Za slasne slastice treba puno mliječnih proizvoda! Slasno domaće mlijeko, maslac, sir i vrhnje  u potpunosti proizvedene od svježeg mlijeka i maslac od najfinijeg vrhnja, pobrinula se Mini mljekara Veronika – pravi primjer tradicionalne mljekare iz hrvatskog Zagorja. Kada okusite Veronika proizvode sjetite se djetinjstva, kad su maslac i mlijeko stvarno imali okus maslaca i mlijeka. Mmmmmm! Veronikini mliječni proizvodi dostupni su na placevima u Zagrebu i u Veronika delikatese trgovinama.

 

Moja čokolada.hr

Online trgovina MojaČokolada.hr je broj jedan odredište za čokoholičare! Pružaju širok izbor vrhunske čokolade i ostalih čokoladnih proizvoda. Ponuda uključuje više od 1.000 različitih proizvoda i stalno povećavavaju asortiman i njegovu kvalitetu.
Sa jedinstvenim proizvodima, Moja čokolada pruža mogućnost izbora samo najboljih čokoladnih kreacija za tebe i tvoje najdraže.  Kreiraj svojou čokoladu ili bombonjeru, darujte nekome slatki dar koji stiže na vrata :)  Čokoladnim darom možete iznenaditi svoje najdraže i pokloniti im doista poseban dar koji nikada neće zaboraviti! Jednostavno čokolastično!

 

TEMA I DATUM

 

LISTOPAD / 29.10.Osnovni biskviti

Joconde

Đenoveški

Sacher

Posluživanje: joconde uz slatko vrhnje i voće, đenoveški uz čoko ganache,  sacher uz marmeladu od marelice i čoko glazuru

 

STUDENI / 26.11.Osnovne kreme

Slastičarska krema

Čokoladni ganache

Francuski meringue.

Posluživanje: uz muffine (kakao/vanilija)

 

PROSINAC / 18.12. Božićni keksići

Prhki s pekmezom,

Biscotti s kukuruznim brašnom

Keksići s čokoladom

Medenjaci

 

SIJEČANJ /  29.01.  Osnovna prhka tijestau tri pite

Pita od sira (cheescake)

Limun i meringue pita (lemon meringue pie)

Pita s čokoladnim nadjevom

 

VELJAČA / 25.02. Osnovna dizana tijesta

Makovnjača

Orehnjača

Buhtle (punjenje od marmelade)

 

OŽUJAK / 18.03.  Uskršnji kolači:

Pinca

Vijenac od cimeta

 

TRAVANJ / 28.04.  Zdravije slastice

Čoko mousse od avokada

Cheesecake sa zobenim mekinjama

Keksići s kokosovim uljem i čokoladom

Zobeni kolač s jabukama

 

SVIBANJ / 20.05. Osnove muffina i cupcakesa

Čokoladni muffini s čoko kremom

Muffini od borovnice s kremom od sira

Muffini od limuna i maka

 

LIPANJ / 30.06. Vučena tijesta

Štrudla od sira s domaćim korama

Štrudla od jabuke s domaćim korama

 

SRPANJ / 28.07.  Kuhana tijesta

Profiteroli

Ekleri

 

Posluživanje: slastičarska krema i čoko ganache

Mala VINSKA škola
30.10.2017
Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2017 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463