Listopad 2020.
01.10.
31.10.
Ciklus radionica
Svakodnevno
2.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
13.08.2020 do 07.10.2020
6.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
13.08.2020 do 07.10.2020
7.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
13.08.2020 do 07.10.2020
8.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Radionica
08.10.2020
9.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
10.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
10.10.2020
12.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
12.10.2020
13.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
13.10.2020
14.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
15.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
15.10.2020
17.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
19.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
19.10.2020
20.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
21.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
21.10.2020
22.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
23.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Ciklus radionica
23.10.2020 do 27.09.2020
26.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
26.10.2020
27.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
28.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
Radionica
28.10.2020
29.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
30.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Ciklus radionica
09.10.2020 do 30.10.2020
31.
Ciklus radionica
02.10.2020 do 02.11.2020
Radionica
31.10.2020
Poklon bon

Radionice

Škola kuhanja - Prokuhaj! Napokon:)
29.01.2016

6 tematskih radionica, jednom mjesečno

Ideja Škole kuhanja je kroz 6 radionica naučiti

- kuharske tehnike i obradu namirnica 
- planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
- zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
- praktične savjete i trikove 
- osnovne slastičarske recepte
- uparivati hranu i vino

Radionice su tematske, uz ono što je u fokusu, pripremamo priloge tako da učimo dodatne elemente npr. pravilnu pripremu rižota, izradu domaćih njoka itd. Tema slastica nije posebna tema, na svakoj radionici radimo jedan desert. Uparivati hranu i vino učimo na svakoj radionici uparivanjem vina uz glavno jelo radionice. 

Teme (Na dnu teksta detaljno raspored po radionicama!)

1. Domaća tjestenina i umaci 29.01.
2. Jela „na žlicu“ 25.02.
3. Bijelo meso 18.03.
4. Crveno meso 28.04. 
5. Riba i plodovi mora 20.05.
6. Domaći kruh i namazi (slatki i slani) 30.06.

Voditeljica: Andrea Cukrov

Kada:  Siječanj – lipanj 2016.
6 radionica, jednom mjesečno - posljednji četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena:
Radionica: 350kn / Škola (6 radionica) 2100kn
Popust za prijave do 31.12. 50% 
Radionica (175kn) / Škola (1050kn)


Broj mjesta za Školu vege kuhinje i pojedine radionice je 12 (ukoliko nema 12 prijavljenih za Školu, radionice se dodatno popunjavaju).
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati. 


ŠKOLA KUHANJA

1. DOMAĆA TJESTENINA I UMACI


- Izrada domaće tjestenine i osnove tijesta za tjesteninu
- Različite vrste i oblici tjestenine: fettucine, farffale, ravioli, lazanje…
- Jednostavni i brzi umaci: šalša, aglio e olio, smeđi maslac s kaduljom
- Izrada predjela i glavnog: tjestenina s aglio e olio umakom, lazanje 
- Desert: panna cotta s umakom od šumskog voća


2. JELA „NA ŽLICU“ 

- Osnove juha: kuhanje temeljca, bistre juhe
- Kuhanje krem juhe
- Gulaš
- Grah – zapečeni grah s pogačicama
- Sarma
- Desert: čoko mousse 

3. BIJELO MESO

- Upoznavanje s bijelim mesom i vrste bijelog mesa
- Priprema piletine i trančiranje piletine
- Kuhanje umaka od batka i zabatka
- Rolanje i punjenje pilećih prsa te pileća prsa na naglo
- Priprema salete s piletinom za predjelo
- Priprema pire krumpira za prilog
- desert lisnata štrudla od jabuke s umakom od cimeta


4. CRVENO MESO

- Upoznavanje s vrstama crvenog mesa i osnovni odresci
- Priprema ramsteka
- Priprema umaka od junećeg buta
- Priprema njoka za prilog
- Tostiranje kruha i priprema začinjenog maslaca za ramstek
- Desert: francuska čokoladna torta bez brašna


5. RIBA i PLODOVI MORA

- Upoznavanje s vrstama ribe i podjela na bijelu i plavu
- Pripremanje i filetiranje skuše
- Pripremanje filetirane skuše u tavi i u pećnici u škartocu
- Pripremanje blanširanog povrća i quinoe za prilog
- Pripremanje rižota od liganja i osnove čišćenja lignji 
- Desert: creme brulee 


6. DOMAĆI KRUHOVI I NAMAZI – SLANI I SLATKI
 

 

 

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466