Ideja Škole kuhanja je kroz 6 radionica naučiti
- kuharske tehnike i obradu namirnica
- planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
- zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
- praktične savjete i trikove
- osnovne slastičarske recepte
- uparivati hranu i vino
2. JELA „NA ŽLICU“
- Osnove juha: kuhanje temeljca, bistre juhe
- Kuhanje krem juhe
- Gulaš
- Grah – zapečeni grah s pogačicama
- Sarma
- Desert: čoko mousse
Radionice su tematske, uz ono što je u fokusu, pripremamo priloge tako da učimo dodatne elemente npr. pravilnu pripremu rižota, izradu domaćih njoka itd. Tema slastica nije posebna tema, na svakoj radionici radimo jedan desert. Uparivati hranu i vino učimo na svakoj radionici uparivanjem vina uz glavno jelo radionice.
Teme (Detaljno o svim radionicama OVDJE )
1. Domaća tjestenina i umaci 29.01.
2. Jela „na žlicu“ 25.02.
3. Bijelo meso 18.03.
4. Crveno meso 28.04.
5. Riba i plodovi mora 20.05.
6. Domaći kruh i namazi (slatki i slani) 30.06.
Voditeljica: Andrea Cukrov
Kada: Siječanj – lipanj 2016.
6 radionica, jednom mjesečno - posljednji četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena:
Radionica: 350kn / Škola (6 radionica) 2100kn
Popust za prijave do 05.02.2016. 50%
Radionica (175kn) / Škola (1050kn)
Broj mjesta za Školu kuhanja i pojedine radionice je 12 (ukoliko nema 12 prijavljenih za Školu, radionice se dodatno popunjavaju).
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati.