Na radionici učimo raditi 12 recepata kroz koje prolazimo sve teme osnova slastičarstva koje su sadržane u Maloj školi slastičarstva. Voditeljica je Anja Bajt, velika zaljubljenica u slastičarstvo koja svoje umijeće prenosi na poznatom gastroblogu Sweetheart. Vodila je nebrojeno mnogo radionica u okviru Centra za kulturu prehrane, Festivala Slatki gušti te na različitim drugim gastro - manifestacijama.
TEME
Osnovni biskviti
Osnovne kreme
Božićni keksići
Osnovna prhka tijesta
Osnovna dizana tijesta
Zdravije slastice
Vučena tijesta
RECEPTI
sacher biskvit
joconde biskvit
čokoladni ganache
slastičarska krema
voće (dekoracija, posluživanje)
dizana (orehnjača/makovnjača)
vučena (štrudla: sir/jabuke)
zdravi čokoladni mousse i edukacija o zamjenama za brašno i šećer
prhko tijesto za pitu i keksiće
keksi s komadićima čokolade (osnovno tijesto za kekse)
nadjev za pitu: lemon curd (krema od limuna) + meringue
nadjev za prhke keksiće: marmelada
_________________________________________________________________________________________
Kada: 25.06.2016. / 1. dio 10-13h / pauza za ručak / 2. dio 14-17h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena: 3500kn / Popust 50% za prijave do 04.06.2016. (1750kn)
Polaznici radionica dobivaju dar:
diplomu, recepte,
10% popusta na proizvode Mini mljekare Veronika*
u Veronika delikatese trgovinama
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Put oko svijeta kroz kuhinju - Mala škola slastičarstva BRZA
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.
*popust je potrebno iskoristiti unutar 14 dana od termina radionice.
**popust je potrebno iskoristiti do kraja 2016.
Broj mjesta za Malu školu slastičarstva i pojedine radionice je 12
(ukoliko nema 12 prijavljenih za Školu, radionice se dodatno popunjavaju).
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati.
PARTNER:
Mini mljekara Veronika
Za slasne slastice treba puno mliječnih proizvoda! Slasno domaće mlijeko, maslac, sir i vrhnje u potpunosti proizvedene od svježeg mlijeka i maslac od najfinijeg vrhnja, pobrinula se Mini mljekara Veronika – pravi primjer tradicionalne mljekare iz hrvatskog Zagorja. Kada okusite Veronika proizvode sjetite se djetinjstva, kad su maslac i mlijeko stvarno imali okus maslaca i mlijeka. Mmmmmm! Veronikini mliječni proizvodi dostupni su na placevima u Zagrebu i u Veronika delikatese trgovinama.
