Hladna ljetna salata
- 1 šalica vode
- 1/2 šalice bulgura
- pola konzerve kuhanog slanutka
- 1 blok (250 gr) grill ili dimljenog tofua
- svježe povrće po izboru (npr. mrkva, mladi luk, zelena salata, krastavci, rajčica)
- šaka grožđica
Bulgur se kuha u kipućoj, slanoj vodi, oko 10-ak minuta, dok ne omekša i voda ne ispari. Zrnca bulgura se zatim protresu sa vilicom i ostavi da se ohladi. Grill tofu se izreže na male kockice i ispeče na tavici.
U staklenku se zatim slaže redom; bulgur, slanutak, grožđice, tofu i nasjeckano povrće. Prelije se sve preljevom od maslinovog ulja, limunovog soka i malo aceta balsamica. Po želji dodati sol, papar i svježe ili suho začinsko bilje. Sve dobro izmiješati prije jela.
Ponesti teglicu na posao i uživati :)
...
Dobar tek i veliko hvala autorima :)
Njihove zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na
https://www.instagram.com/vegesoulmates/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma