Soba noodles pad thai
Sastojci:
1 veća mrkva,
2 mlada luka,
Malo kikirikija,
Soba noodles,
Pola pakiranja svježeg tofua ( dakle oko 100 grama)
I za umak:
2,3 žlice svijetlog soja umaka,
Žlica tamnog soja umaka,
Žlica javorovog sirupa,
Žlica rižinog octa,
Žličica srirache.
Tofu dobro ocijedite od vode i narežite na kocke.
Mrkvu i luk narežite na tanke trakice.
Sve sastojke za umak dobro pomiješajte u maloj zdjelici.
Skuhajte soba noodles po uputama na pakiranju, to obično bude oko 3 minute.
Čim su skuhane, odmah ih ocjedite i pod hladnu vodu. Nemojte ovo preskočiti jer će u suprotnom bit nejestive ( doslovno se u kašu pretvore)
Na malo sezamovog ulja popržite kockice tofua do zlatne boje, dodajte trakice mrkve i mladog luka, pržite još minut pa stavite umak, malo kikirikija i soba noodles. Sve dobro izmješajte i sklonite sa vatre. Po želji još dodatno pospite sa sezamom i kikirikijem, pokapajte sa sokom limete i uživajte :)
...
Dobar tek i veliko hvala autorici :)
Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/burbon_i_borovnice/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma