Srpanj 2020.
01.07.
31.07.
Poklon bon

Radionice

#kuhamdoma 110. Soba noodles pad thai
24.06.2020

Soba noodles pad thai


Sastojci:
1 veća mrkva,
2 mlada luka,
Malo kikirikija,
Soba noodles,
Pola pakiranja svježeg tofua ( dakle oko 100 grama)
I za umak:
2,3 žlice svijetlog soja umaka,
Žlica tamnog soja umaka,
Žlica javorovog sirupa,
Žlica rižinog octa,
Žličica srirache.

Tofu dobro ocijedite od vode i narežite na kocke.
Mrkvu i luk narežite na tanke trakice.
Sve sastojke za umak dobro pomiješajte u maloj zdjelici.
Skuhajte soba noodles po uputama na pakiranju, to obično bude oko 3 minute.
Čim su skuhane, odmah ih ocjedite i pod hladnu vodu. Nemojte ovo preskočiti jer će u suprotnom bit nejestive ( doslovno se u kašu pretvore)

Na malo sezamovog ulja popržite kockice tofua do zlatne boje, dodajte trakice mrkve i mladog luka, pržite još minut pa stavite umak, malo kikirikija i soba noodles. Sve dobro izmješajte i sklonite sa vatre. Po želji još dodatno pospite sa sezamom i kikirikijem, pokapajte sa sokom limete i uživajte :)

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/burbon_i_borovnice/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466