Rujan 2023.
01.09.
30.09.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
7.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
8.
Radionica
08.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
9.
Radionica
09.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
11.
12.
13.
15.
Radionica
15.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
16.
Radionica
16.09.2023
Radionica
16.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
19.
20.
21.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
22.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
22.09.2023
23.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
23.09.2023
Radionica
23.09.2023
25.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
25.09.2023
26.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
26.09.2023
29.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
29.09.2023
Poklon bon

Radionice

#kuhamdoma 111. Eclair od kivija.
24.06.2020

Eclair od kivija.

Tijesto:
2 jaja
90 g oštrog brašna
40 g maslaca
130 ml vode
malo soli

Krema:
4 jaja
300ml mlijeka
90 g kukuruznog škroba
70 g šećera
naribana korica limuna
35 g maslaca

slatko vrhnje
domaci džem od kivija
šećer u prahu za posipati
komadići kivija

 

Za tijesto u lonac staviti vodu i maslac te malo soli, i pustiti da zavrije. Tada pomalo usipati brašno stalno miješajući da se smjesa jednoliko poveže. U ohlađenu smjesu umiješati jedno po jedno jaje i miješati dok smjesa ne bude glatka. Prebaciti ju u dresir vrećicu, istisnuti na masni papir male štangice (veličine palca, ostaviti dovoljno mjesta između jer jako narastu), i peći na 190' 30min. Dok se peku, nikako ne otvarati pećnicu.
Za kremu pjenasto smiksati jaja sa šećerom i limunovom koricom, pa dodati u malo mlijeka razmućen kukuruzni škrob i pomalo dodavati kipuće mlijeko stalno miksajući. Smjesu još kuhati na pari stalno miješajući, i u skuhanu kremu dodati maslac i miješati dok se ne otopi. U ohlađenu kremu umiješati džem od kivija.
Eklerima odrezati vrh, te puniti kremom, kivijem i tučenim slatkim vrhnjem. Poklopiti odrezanim vrhom i posipati šećerom u prahu.
U slast!

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Mala škola VINA
25.09.2023
Mala škola PIVA
26.09.2023
Prošle radionice