Eclair od kivija.
•
Tijesto:
2 jaja
90 g oštrog brašna
40 g maslaca
130 ml vode
malo soli
•
Krema:
4 jaja
300ml mlijeka
90 g kukuruznog škroba
70 g šećera
naribana korica limuna
35 g maslaca
•
slatko vrhnje
domaci džem od kivija
šećer u prahu za posipati
komadići kivija
Za tijesto u lonac staviti vodu i maslac te malo soli, i pustiti da zavrije. Tada pomalo usipati brašno stalno miješajući da se smjesa jednoliko poveže. U ohlađenu smjesu umiješati jedno po jedno jaje i miješati dok smjesa ne bude glatka. Prebaciti ju u dresir vrećicu, istisnuti na masni papir male štangice (veličine palca, ostaviti dovoljno mjesta između jer jako narastu), i peći na 190' 30min. Dok se peku, nikako ne otvarati pećnicu.
Za kremu pjenasto smiksati jaja sa šećerom i limunovom koricom, pa dodati u malo mlijeka razmućen kukuruzni škrob i pomalo dodavati kipuće mlijeko stalno miksajući. Smjesu još kuhati na pari stalno miješajući, i u skuhanu kremu dodati maslac i miješati dok se ne otopi. U ohlađenu kremu umiješati džem od kivija.
Eklerima odrezati vrh, te puniti kremom, kivijem i tučenim slatkim vrhnjem. Poklopiti odrezanim vrhom i posipati šećerom u prahu.
U slast!
...
Dobar tek i veliko hvala autorici :)
Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma