Rujan 2023.
01.09.
30.09.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
7.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
8.
Radionica
08.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
9.
Radionica
09.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
11.
12.
13.
15.
Radionica
15.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
16.
Radionica
16.09.2023
Radionica
16.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
19.
20.
21.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
22.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
22.09.2023
23.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
23.09.2023
Radionica
23.09.2023
25.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
25.09.2023
26.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
26.09.2023
29.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
29.09.2023
Poklon bon

Radionice

#kuhamdoma 113. Marelice u rumu
27.06.2020

Marelice u rumu

Svima je poznat rumtopf- voće koje se zajedno sa rumom uz dodatak šećera slaže u poseban lonac od proljeća pa sve do zime i najčešće se konzumira za Božić . Za ovaj moj mirisni liker ili desert ne morate čekati do Božića da u njemu uživate. Kreće sezona marelica pa vam recept stiže u pravo vrijeme. Nije teška priprema i ne treba vam puno sastojaka a sa ovim likerom možete zadiviti svoje goste a može biti i kao divna ideja za hand made poklon.

Sastojci:
1 kg marelica
800 g šećera
2 limuna
500 ml ruma
12 žlica vode

Priprema:
-čvrste i zrele marelice operite,raspolovite po pola i izvadite im koštice,

-u loncu šećer rastopite sa 12 žlica vode,stavite da provri i u vruće umiješajte marelice i maknite sa vatre,

-ostavite da se sve ohladi a onda u ohlađeno dodajte iscjeđeni sok od limuna i rum i lagano promješajte,a onda napunite u čiste i sterilizirane staklenke(hladne) i dobro zatvorite.

-ja sam u staklenke najprije slagala marelice a onda sam u svaku staklenku skoro do vrha zalila sa tekućinom,na kraju mi je ostalo malo same tekućine koju sam ulila u bocu.

-liker se može odmah konzumirati ali bolji je kad jedno vrijeme odstoji i kad se okusi prožmu.
-ja sam liker čuvala na suhom i hladnom mjestu,a nakon otvaranja čuvala sam u hladnjaku -možete pijuckati i grickati solo,a fino je i kao dodatak za aromatiziranje kolača i biskvita.Marelice možete servirati uz sladoled,tučeno slatko vrhnje ili šlag

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/srceodcokolade01/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Prošle radionice