Studeni 2020.
01.11.
30.11.
Ciklus radionica
Svakodnevno
2.
4.
5.
Radionica
05.11.2020
9.
Radionica
09.11.2020
10.
Radionica
10.11.2020
11.
12.
Radionica
12.11.2020
14.
Radionica
14.11.2020
16.
Radionica
16.11.2020
18.
Radionica
18.11.2020
21.
23.
Radionica
23.11.2020
25.
Radionica
25.11.2020
Poklon bon

Radionice

#kuhamdoma 114. Parmigiana di melanzane
27.06.2020

PARMIGIANA DI MELANZANE

SASTOJCI (za 4 osobe)

2-3 balancana


300 g mozzarelle

100 g parmezana

800 g pelata

2-3 režnja češnjaka

3 jaja

brašno, ulje, sol i papar

šaka svježeg bosiljka

malo origana

PRIPREMA

Balancane narezati na ploške te posoliti. Staviti u cjedilo pod teretom oko sat vremena da ispuste vodu i gorčinu. Zatim ih dobro rukama iscijediti pa posušiti papirnatim ubrusima. Uvaljati ih u brašno pa jaje te pržiti u ulju. Istovremeno napraviti salsu od pomidora: na maslinovo ulje dodati češnjak, zatim pelate, svježi bosiljak te posoliti i popapriti. Kuhati 20ak minuta. Kada su svi sastojci gotovi, slažu se u vatrostalnu ili limenu posudu. Na dno posude staviti malo maslinovog ulja i salse, zatim balancane, ponovo red salse, mozzarellu i na vrh ribani parmezan. Tako ponavljati dok se sastojci ne potroše. Peći oko 20 min na 250 stupnjeva.

 

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/mmcuisine/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Domaća tjestenina
25.11.2020
Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466