Srpanj 2020.
01.07.
31.07.
Poklon bon

Radionice

#kuhamdoma 114. Parmigiana di melanzane
27.06.2020

PARMIGIANA DI MELANZANE

SASTOJCI (za 4 osobe)

2-3 balancana


300 g mozzarelle

100 g parmezana

800 g pelata

2-3 režnja češnjaka

3 jaja

brašno, ulje, sol i papar

šaka svježeg bosiljka

malo origana

PRIPREMA

Balancane narezati na ploške te posoliti. Staviti u cjedilo pod teretom oko sat vremena da ispuste vodu i gorčinu. Zatim ih dobro rukama iscijediti pa posušiti papirnatim ubrusima. Uvaljati ih u brašno pa jaje te pržiti u ulju. Istovremeno napraviti salsu od pomidora: na maslinovo ulje dodati češnjak, zatim pelate, svježi bosiljak te posoliti i popapriti. Kuhati 20ak minuta. Kada su svi sastojci gotovi, slažu se u vatrostalnu ili limenu posudu. Na dno posude staviti malo maslinovog ulja i salse, zatim balancane, ponovo red salse, mozzarellu i na vrh ribani parmezan. Tako ponavljati dok se sastojci ne potroše. Peći oko 20 min na 250 stupnjeva.

 

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/mmcuisine/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466