Truffles
🔸125 g lješnjaka
🔸80 g šećera u prahu
🔸300 g tamne čokolade
🔸žličica ulja
🔸60 ml vrhnja za šlag
🔸kakao u prahu
Postupak:
Lješnjake popržite pa oljuštite.
Odvojite 75 g i zajedno sa šećerom sameljite. U to dodajte 150 g čokolade i žličicu ulja i nastavite mljeti dok ne dobijete dinu masu, dok se sve ne poveže. Zagrijte vrhnje, do vrenja, dodajte smjesi i miksajte dok ne postane glatko. Takvu smjesu staviti u hladnjak na par sati. Ohlađenu vaditi žličicom, staviti cijeli lješnjak i napraviti kuglicu. Kuglice opet staviti u frizer kratko, za to vrijeme otopiti čokoladu na pari, 100 grama, a preostalih 50 g, grubo nasjeckati i dodati otopljenoj čokoladi, kratko vratiti na vatru. U otopljenu čokoladu umočiti kuglice i pustiti ih da se ocijede. Dok se cijede možete dodati još malo narezanih lješnjaka (ovi nisu uračunati u 125g ili pričekati da se ocijede i čokolada stvrdne, pa ih uvaljati u kakao u prahu.
Mljac!
…
Dobar tek i veliko hvala autorici :)
Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite nahttps://www.instagram.com/kuhala_sam/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma