Rujan 2023.
01.09.
30.09.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
7.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
8.
Radionica
08.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
9.
Radionica
09.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
11.
12.
13.
15.
Radionica
15.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
16.
Radionica
16.09.2023
Radionica
16.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
19.
20.
21.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
22.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
22.09.2023
23.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
23.09.2023
Radionica
23.09.2023
25.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
25.09.2023
26.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
26.09.2023
29.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
29.09.2023
Poklon bon

Radionice

Osnovna škola kuhanja - Domaća tjestenina
07.10.2020

Kuhanje te privlači, ali nikako da kreneš? Želiš usavršiti svoje kulinarske vještine? Želiš zadiviti dragu osobu večerom ? Napraviti vlastitu tjesteninu i kruh ove zime?

Mala škola kuhanja je upravo za tebe!

Ideja Škole kuhanja 1 je kroz 6 radionica u opuštenoj atmosferi zajednički pripremiti više od 25 recepata i kroz njih naučiti:

- kuharske tehnike i obradu namirnica
- planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
- zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
- praktične savjete i trikove

TEME (detaljni po temama niže)
1. Domaća tjestenina i umaci / 7.10.2020. u 18h
2. Jela „na žlicu“ / Veljača
3. Bijelo meso  / Ožujak
4. Crveno meso / Travanj
5. Riba i plodovi mora / Svibanj
6. Domaći kruh i namazi (slatki i slani) / Lipanj

Polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte.


Informacije
Voditeljice: Anja Bajt / Anita Kozina / Tanja Pastuović Klaić
Kada:  Listopad  -Veljača 2021.

Jednom mjesečno –  DATUM NAJAVLJUJEMO DO 25. MJESEC RANIJE 18-20:30h.

Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored.

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Prijave: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

VAŽNO:

S obzirom na neizvjesnost razvoja epidemiološke situacije, biti ćemo optimistični, oprezni i pripravni prilagoditi se. Ako sve bude u redu, vrijede upute u nastavku. U slučaju da se nastave preporuke o udaljenosti, dezinfekciji i okupljanjima, vrijede upute OVDJE.  Iste smo, ovisno o preporukama, slobodni promijeniti. O svim promjenama polaznike koji uplate tečaj ćemo obavijestiti i mailom.

 

Cijena

Škola kuhanja 1 (6 radionica): 3300 kn
Popust 50 % za prijave za cijelu školu do 25.8.2020. (Iznos: 1650kn)
Cijena pojedine radionice: 550 kn

Popust za rane prijave 45% (do 3 dana prije radionice/ Iznos: 300kn)

Popust 50% za prijave u paru ili dolazak na 2 radioniceunutar ciklusa (Iznos 550kn)

Uplate
- Cijela škola (6 radionica)
Moguće platiti u 3 rate (po 1000 ili 500kn, ovisno o datumu prijave)
Uplate rata potrebno je izvršiti do datuma:
prva do  25.08.2020. / druga do 25.10.2020. / treća do 25.12.2020.
Ukoliko imate potrebu za većim brojem rata, molim Vas napomenite.

- Pojedina radionica
Jedna rata, uplaćena najmanje 3 dana prije radionice s obaveznom prijavom na mail info@kulturaprehrane.hr

 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Škola kuhanja 1 (za cijelu Školu) ILI Naziv radionice (za pojedinu radionicu)
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
 

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!


TEME

1. Rujan / Domaća tjestenina i umaci
- Izrada domaće tjestenine i osnove tijesta za tjesteninu
- Različite vrste i oblici tjestenine: fettucine, farffale, ravioli, lazanje…
- Jednostavni i brzi umaci: šalša, aglio e olio, smeđi maslac s kaduljom
- Izrada predjela i glavnog: tjestenina s aglio e olio umakom, lazanje

2.  Listopad / Jela „na žlicu“
- Osnove juha: kuhanje temeljca, bistre juhe
- Kuhanje krem juhe
- Gulaš
- Grah – zapečeni grah s pogačicama
- Sarma

3.  Studeni / Bijelo meso
- Upoznavanje s bijelim mesom i vrste bijelog mesa
- Priprema piletine i trančiranje piletine
- Kuhanje umaka od batka i zabatka
- Rolanje i punjenje pilećih prsa te pileća prsa na naglo
- Priprema salete s piletinom za predjelo
- Priprema pire krumpira za prilog

4. Prosinac / Crveno meso
- Upoznavanje s vrstama crvenog mesa i osnovni odresci
- Priprema ramsteka
- Priprema umaka od junećeg buta
- Priprema njoka za prilog
- Tostiranje kruha i priprema začinjenog maslaca za ramstek

5.  Siječanj / Riba i plodovi mora
- Upoznavanje s vrstama ribe i podjela na bijelu i plavu
- Pripremanje i filetiranje skuše
- Pripremanje filetirane skuše u tavi i u pećnici u škartocu
- Pripremanje blanširanog povrća i quinoe za prilog
- Pripremanje rižota od liganja i osnove čišćenja lignji

6.  Veljača / Domaći kruh i namazi (slani i slatki)
- Focaccia
- Irski soda kruh
- Pita kruh
- Grisini
- Tapenada
- Hummus
- Pileća pašteta
- Namaz od lješnjaka
- Speculatius namaz

Prošle radionice