Prosinac 2023.
01.12.
31.12.
Poklon bon

Radionice

Cheesecake x 3
18.11.2020

Tri vrste cheesecakea s Darkom - Samo jedan griz :)

1. Japanska pjenasta torta od sira, ultra lagana! Zovem ju oblačić od sira jer je tako fluffy! Super ide uz razne voćne preljeve ili kremice poput curda s limunom. 

2. Jesenji zebrasi cheesecake s bundevom je zapravo verzija newyorkške torte od sira.
Volim ovaj cheesecake zato što je ukusan i efektan, ali i zato što je jednostavan za pripremu, obje smjese miksam u multipraktiku (možeš i sa štapnim mikserom).
Ponekad u smjesu od bundeve stavim i začine poput cimeta i đumbira. 

3. Baskijska zagorena torta od sira
Kako bih dobio što kremastiju smjesu sir sam stavio u multipraktik, dodao šećer i malo slatkog vrhnja. Kada je to postalo jako kremasto sinula mi je ideja da nastavim i završim miksanje u multipraktiku. Dodao jaja, ostatak vrhnja, vaniliju, limunovu koricu i malo brašna. Tako da sam sve zamutio u multipraktiku bez ijedne zdjele za miješanje. 😊 Stvarno jednostavno!

 
Dok se torte peku i hlade radimo voćni preljev (maline), limun curd kremu koje idu uz siraste torte. I  čokoladne dekoracije za razne kolace, da ubijemo vrijeme.. .kaže Darko 😊
 
Nemojte propustiti!
 

Voditelj Darko Debić krije se iza slasnog, bogatog, putopisnog bloga Samo jedan griz ...

O sebi kaže... Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći kao kuhar, duže od dvadeset godina u prestižnom zagrebačkom hotelu, koje bih sada želio podijeliti s vama. Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Za svoje recepte pokušavam koristiti lokalno uzgojene namirnice, prateći sezonu, jer namirnice koje dospijevaju u određeno godišnje doba, tada su i na vrhuncu svoje nutritivne vrijednosti. Velika strast (ili porok! :-)) su mi slatka jela – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata! Na nagovor prijatelja (i njihovo traženje recepata za isprobana jela) pokrenuo sam blog Samo jedan griz i istoimeni profil na Instagramu.

 

Informacije

Kada:  18.11.2020. / 18-20:30h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

Cijena: Cijena za radionicu i večeru je 550kn

Popust:  45% za uplate do 3 dana prije (300kn) 

              50% za dvije kupljene radionice (550kn)* 

              *dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju i kuhanju :)

Prošle radionice