Lipanj 2017.
01.06.
30.06.
5.
Radionica
05.06.2017
7.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
9.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Ciklus radionica
08.07.2017 do 09.06.2017
11.
12.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Radionica
12.06.2017
16.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
19.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
24.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Ciklus radionica
24.06.2017 do 25.06.2017
25.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
Ciklus radionica
24.06.2017 do 25.06.2017
26.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017
27.
29.
Ciklus radionica
07.06.2017 do 29.06.2017

Radionice

Škola vege kuhinje! 1/4 Zamjene za meso
19.10.2016

Nauči kuhati fina vege jela - pridruži se Školi vege kuhinje!

Nazivi radionica su osmišljeni kako bi naglasili izbacivanje određene namirnice ili skupine namirnica iz svakodnevne prehrane, pa se stoga u svakoj radionici naglasak stavlja upravo na zamjenu tih proizvoda, a sve u skladu s načelima veganske kuhinje.

 

Na svim radionicama kuhamo bez mesa i mesnih prerađevina, ribe, jaja i mliječnih proizvoda, istovremeno učeći kako pristupiti ovom načinu prehrane na zdrav i cjelovit način. Izbacivanje određenih namirnica iz prehrane sa sobom povlači i potrebu da svoju prehranu nutritivno obogatimo na novi način. To znači da moramo početi i drugačije razmišljati kad pristupamo izboru hrane i kuhanju. Na svemu tome radit ćemo u našoj Maloj školi vege kuhinje.

Odaberite radionicu za sebe, i to ne samo ako ste vegetarijanac ili vegan, jer imamo i ciljane radionice za vas koji ste alergični na jaja ili mliječne proizvode, ali i za sve vas koji volite jesti raznoliko i zdravo i ne bojite se isprobati nešto drugačije i novo.

 Dođite, obećajemo da će biti fino i korisno!

 Svaka radionica koncipirana je na način da polaznici uz pomoć voditeljice pripreme kompletnu večeru, od predjela do deserta, i pritom nauče kako svaku vrstu obroka mogu osmisliti u vege stilu.

Partner: Soyarnica 

 

Svi sudionici dobivaju 3 dara: Poklon bon Soyarnica, recepte i diplomu!

 

Teme i datumi (detalji u nastavku)

1. Zamjene za meso / 19.10.

2. Zamjene za jaja / 09.11.

3. Zamjene za mlijeko / 30.11.

4. Molim fino! / 21.11.

Voditeljica: Iva Savić / Blog: Culinary postcards

Kada: Listopad – Prosinac 2016. / ciklus od 4 radionice
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Kada: 19.10.2016., utorak / 18-20:30h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: info@kulturaprehrane.hr  ili  091 481 44 66

Cijena: Pojedina radionica 250kn 

Popust:                                        

  Rana prijava (do 5 dana prije radionice): 200kn

                     Popust za paket - Cijela škola: 700kn (umjesto 1000kn )

                  Prijava u paru/ dvije radionice: 320kn (umjesto 500kn)

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809

Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Put oko svijeta kroz kuhinju - VEGE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja) 

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.

 

Veselimo se druženju i kuhanju :) 

 

 

Detalji radionica:

 

1. radionica (19.10.) – Zamjene za meso

  • Farinata (pogača od slanutkovog brašna)
  • Predstavljamo TEMPEH - Ultimativni tempeh sendvič
  • Musaka  s lećom i patlidžanima
  • Salata od mrkve
  • Veganske palačinke
  • Sirovi čokoladni namaz

 

2. radionica (9.11.) – Zamjene za jaja

  • Soda kruh
  • Predstavljamo TOFU – zamjena za meso –„Kajgana“ s povrćem i tofuom
  • Zeleni složenac s rižom (štruca s rižom i keljom, laneno jaje)
  • salata od celera s čarobnim dresingom
  • Čokoladni mousse (mousse bez jaja)

 

3. radionica (30.11.) –  Zamjene za mlijeko

·           Biljna mlijeka (mlijeko od badema i mlijeko od indijskih oraščića)

·           Krekeri za superjunake

·                                   Umjesto mliječnih namaza – hummus (opet koristimo tahin od Soyarnice) /poslužiti uz štapiće mrkve, celera (stabljikastog) i crvene paprike

·                                   Lazanje s batatom i keljom (vege bešamel)

·                                   Kolač i mlijeko u vege stilu (Brownie od bademove pulpe)

 

 

4. radionica (21.12.) – Molim fino!

  • Zimski sconesi (s lukom)
  • Namaz (pašteta) od mrkve
  • Krem juha od gljiva
  • Predstavljamo SEITAN – Slasni stir-fry sa seitanom i povrćem
  • Čokoladni fudge s orasima

 

 

 

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2017 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463