Listopad 2017.
01.10.
31.10.

Radionice

Škola kuhanja - Prokuhaj! Napokon:)
05.12.2016

3/10 Bijelo meso

6 tematskih radionica, jednom mjesečno

Ideja Škole kuhanja je kroz 6 radionica naučiti

- kuharske tehnike i obradu namirnica
- planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
- zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
- praktične savjete i trikove
- osnovne slastičarske recepte
- uparivati hranu i vino

Radionice su tematske, uz ono što je u fokusu, pripremamo priloge tako da učimo dodatne elemente npr. pravilnu pripremu rižota, izradu domaćih njoka itd. Tema slastica nije posebna tema, na svakoj radionici radimo jedan desert. Uparivati hranu i vino učimo na svakoj radionici uparivanjem vina uz glavno jelo radionice.

Teme (Na dnu teksta detaljno raspored po radionicama!)

1. Domaća tjestenina i umaci 27.10.
2. Jela „na žlicu“ 17.11.
3. Bijelo meso 05.12.
4. Crveno meso 19.01.
5. Riba i plodovi mora 16.02.
6. Domaći kruh i namazi (slatki i slani) 16.03.

Voditeljica: Andrea Cukrov

Kada: Rujan 2016. – Veljača 2017.
6 radionica, jednom mjesečno - treći četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena:
Škola (6 radionica) 2100kn
Popust za prijave do 03.12. 50% 

Radionica: 350kn

Popust za prijave do 2 dana prije 45% (Cijena: 190kn)


Uplate:

- Cijela škola (10 radionica)
Tri rate Uplate rata potrebno je izvršiti do datuma:
prva do 08.09.2016. / druga do 08.11.2017. / treća do 08.02.2017.
Ukoliko imate potrebu za većim brojem rata, molim Vas napomenite.

- Pojedina radionica
Jedna rata, uplaćena najmanje 3 dana prije radionice s obaveznom prijavom na mail.
Najmanje 2 dana prije termina radionice da bi se ostvrio popust od 45% (cijena 190kn).

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Škola kuhanja (za cijelu Školu) ILI Škola kuhanja radionica MJESEC RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)


U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.
Broj mjesta za Školu vege kuhinje i pojedine radionice je 12 (ukoliko nema 12 prijavljenih za Školu, radionice se dodatno popunjavaju).
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati.

ŠKOLA KUHANJA

1. DOMAĆA TJESTENINA I UMACI

- Izrada domaće tjestenine i osnove tijesta za tjesteninu
- Različite vrste i oblici tjestenine: fettucine, farffale, ravioli, lazanje…
- Jednostavni i brzi umaci: šalša, aglio e olio, smeđi maslac s kaduljom
- Izrada predjela i glavnog: tjestenina s aglio e olio umakom, lazanje
- Desert: panna cotta s umakom od šumskog voća

2. JELA „NA ŽLICU“

- Osnove juha: kuhanje temeljca, bistre juhe
- Kuhanje krem juhe
- Gulaš
- Grah – zapečeni grah s pogačicama
- Sarma
- Desert: čoko mousse

3. BIJELO MESO

- Upoznavanje s bijelim mesom i vrste bijelog mesa
- Priprema piletine i trančiranje piletine
- Kuhanje umaka od batka i zabatka
- Rolanje i punjenje pilećih prsa te pileća prsa na naglo
- Priprema salete s piletinom za predjelo
- Priprema pire krumpira za prilog
- desert lisnata štrudla od jabuke s umakom od cimeta

4. CRVENO MESO

- Upoznavanje s vrstama crvenog mesa i osnovni odresci
- Priprema ramsteka
- Priprema umaka od junećeg buta
- Priprema njoka za prilog
- Tostiranje kruha i priprema začinjenog maslaca za ramstek
- Desert: francuska čokoladna torta bez brašna

5. RIBA i PLODOVI MORA

- Upoznavanje s vrstama ribe i podjela na bijelu i plavu
- Pripremanje i filetiranje skuše
- Pripremanje filetirane skuše u tavi i u pećnici u škartocu
- Pripremanje blanširanog povrća i quinoe za prilog
- Pripremanje rižota od liganja i osnove čišćenja lignji
- Desert: creme brulee


6. DOMAĆI KRUHOVI I NAMAZI – SLANI I SLATKI


- Focaccia
- Irski soda kruh
- Pita kruh
- Grisini
- Tapenada
- Hummus
- Pileća pašteta
- Namaz od lješnjaka
- Speculatius namazi 

Mala VINSKA škola
30.10.2017
Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2017 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463